dinsdag, 08 januari 2019 10:41

Op Hoop van Zegen

foto Roy Beusker foto Roy Beusker

In Theater aan de Slinger komt op dinsdag 15 januari om 20.15 uur de onverwoestbare Hollandse klassieker met een topcast naar Houten: Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster e.a. spelen de musicalversie van ‘Op Hoop van Zegen’ (try-out).

Het stuk uit 1900 is het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verliezen, laat niemand onberoerd. Hun gevecht om te overleven, leidt tot die ene beroemde conclusie: ‘de vis wordt duur betaald’. Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk! Tickets via www.aandeslinger.nl

Februari Filmmaand: spreekt tot je verbeelding! 
Van 1 februari t/m 2 maart 2019 organiseert Aan de Slinger Februari Filmmaand. Een maand lang geniet jong en oud van prijswinnende films, inleidingen, een filmquiz, IDFA documentaires, een animatieworkshop en toffe films en activiteiten voor de jongere filmliefhebbers. Met de 91e Oscaruitreiking voor de deur, draaien er veel Oscar-kanshebbers. Met op het programma onder andere ‘First Man’ van regisseur Damien Chazelle, ‘A Star is Born’ met Lady Gaga en Bradley Cooper, ‘Beautiful Boy’ van de Belgische regisseur Felix Van Groeningen, Peuterpret films, ‘De Proefkeuken’ (met erna een Kinderkookcafé) en een animatieworkshop na afloop van de film ‘Ernest & Celestine winterpret’. Kijk voor het hele programma, informatie en kaartverkoop op www.aandeslinger.nl.

Verder in Aan de Slinger
De psychologische thriller ‘The Kindergarten teacher’, met o.a. Maggie Gyllenhaal, draait op 10 en 11 januari. De 40-jarige kleuterleidster Lisa ontdekt dat een leerling uit haar klas een gave heeft. Het dreigt voor Lisa een gevaarlijke obsessie te worden. “Verassend intelligent psychologisch portret." (VPRO 4*) Dinsdag 15 januari draait de muzikale roadtrip ‘The King’, “een smakelijk mengsel van Elvis-feitjes en Amerikaanse cultuurgeschiedenis”, aldus de Volkskrant. De heerlijke feelgood film ‘Edie’ draait op 17 en 18 januari. Op donderdagmiddag 17 januari start bij de Jeugdtheaterschool een nieuwe Snuffelcursus Theater (6 t/m 8 jaar), aanmelden kan via www.aandeslinger.nl! De voorstellingen van Vrijdag & Sandifort, Opvliegers 4, Lenette van Dongen en Ntjam Rosie zijn uitverkocht. Wellicht zijn er nog enkele kaarten voor Joris Linssen & Caramba, raadpleeg hiervoor de website. Zie www.aandeslinger.nl.