maandag, 11 februari 2019 19:01

Aan de Slinger: Mix & Match: over ruimte en het heelal

foto Marie-Jose Eldering foto Marie-Jose Eldering

Zaterdag 23 februari staan een film, filmhap, inleiding en een theatervoorstelling op het programma van Aan de Slinger, allen in het teken van ruimte en het heelal. Het is een Mix & Match, bezoekers stellen vooraf hun programma samen.

Om 16.00 uur draait de sciencefiction film ‘Arrival’. Nadat aliens op onze planeet landen, wordt taalkundige Louise Banks (Amy Adams) ingeschakeld om hun bedoelingen te ontcijferen. Om 18.00 uur volgt een Filmhap. Daarna om 19.15 uur een inleiding door Govert Schilling, ter introductie op de voorstelling ‘Starry, Starry Night’. Een ‘muzikaal theatercollege’ door Leoni Jansen en Govert Schilling. Zij kan zingen, hij kan vertellen, over ruimte en tijd, over ons universum en sfeervolle liedjes over de sterrenhemel. Bestel via www.aandeslinger.nl

 Februari Filmmaand

Op 14 en 15 februari draait het Oscars-genomineerde ‘Cold War’, laatste kaarten! ‘De Fabeltjeskrant, de Grote Dierenbos-spelen’ is te zien op zondag 17 februari 10.00 uur. Later die dag om 13.00 uur draait het historische kostuumdrama ‘Mary Queen of Scots’. Op 19 februari komt de indrukwekkende documentaire ‘De Hoofdvrouw’. Met nagesprek met Houtenaar Ralf Verbeek, betrokken als editor (montage) bij deze film. De Oscar-winnende regisseur Steve McQueen (12 Years a slave) brengt met ‘Widows’ (16+) een zinderende thriller over misdaad. Vier vrouwen hebben niets gemeen, behalve een achtergelaten schuld van hun criminele overleden echtgenoten. Op 21 en 22 februari. Tickets via www.aandeslinger.nl.

Verder in Aan de Slinger

Harpist Remy van Kesteren laat op vrijdag 15 februari horen dat de harp in alle muziekgenres kan schitteren. Voor dit concert (try-out) werkt hij samen met lichtkunstenaars die de zaal tot een poëtisch nieuwe wereld maken. Zondag 17 februari 14.30 uur is het Zangcafé, een initiatief van het HMC en Aan de Slinger. Een middag vol zangplezier, dit keer: Nederlandstalig! Wie wil zingen, kan ter plekke inschrijven. Entree € 4,- , t/m 18 jaar € 2,- (contant betalen). De tweede editie van het Vertelcafé vindt plaats op 20 februari, aanvang 20.00 uur. Mooie en spannende verhalen van vijf vertellers, met muziek en poëzie als intermezzo’s. Gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Laatste kaarten voor De Partizanen op 16 februari! ‘Fleetwood Mac’, Elske DeWall en Tim Fransen zijn uitverkocht. Zie www.aandeslinger.nl.