zaterdag, 16 februari 2019 17:04

Fluit en Kruid keren de bomen binnenstebuiten

“Wat een dikke boom Kruid! ”, zegt Fluit. Maar Clown Kruid vindt het helemaal geen dikke boom. “Het is een gewone boom”, zegt Kruid. “Een stam en een heleboel kale takken erboven”. Niets bijzonders dus.

Maar Fluit is het daar niet mee eens. “Kijk eens goed Kruid! Het is echt een heeeele dik-ke boom.” Kruid komt dichterbij en voelt aan de dikke, bobbelige schors.

“Ja, je hebt gelijk”, zegt ze. “En wat heeft deze boom grote kieren. Het lijkt wel of deze boom gebarsten is, dat die te dik is geworden”. Wat zou er allemaal in de boom zitten? Kruid gluurt door een spleetje. Fluit luistert ondertussen van heel dichtbij of ze in de boom geluiden hoort. Met haar oor tegen de boomstam. Heel zachtjes klopt er iets...

Fluit en kruid worden opeens heel nieuwsgierig. “Heeft deze boom net zo’n binnenkant als wij?”, vragen zij zich af, “met een hart dat klopt en een buik vol met knorrende darmen en grote spieren met wel honderd kleine zenuwdraadjes?”.

Kom naar de Fluit & Kruid middag op woensdag 27 februari en ga mee op onderzoek. Hoe ziet een boom er van binnen uit? We gebruiken daar al onze zintuigen bij. En natuurlijk gaan we ook nog iets maken van kleine stukjes binnenkantboom.

·        Voor wie: kinderen van 4 t/m 12 jaar
·        Datum: woensdag 27 februari 2019
·        Plaats: NME, Keerkamp 13, 3992 RV Houten (bij de kinderboerderij)
·        Tijd: 15.00 tot 16.30 uur
·        Kosten: gratis

·        Informatie: https://www.facebook.com/fluitenk/
·        Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.