vrijdag, 15 februari 2019 21:22

Lente-Uitjes laten je koprollen, springen en zweven


Het is bijna voorjaarsvakantie en dat betekent dat het tijd is voor de leukste uitjes: de Lente-Uitjes! In Aan de Slinger zijn er van woensdag 27 februari tot en met vrijdag 1 maart jeugdvoorstellingen, jeugdfilms en extra activiteiten.

Een belangrijke gast dit keer is het Utrechtse gezelschap De Dansers. Zij hebben op woensdagmiddag in de kleuterdansvoorstelling ‘Lepeltje Lepeltje’ een toneel vol matrassen om te dansen, springen, zweven en vallen. Drie dansers en een muzikant gaan samen met het publiek op zoek naar dat ene magische moment dat je voelt dat je zweeft en alles om je heen verdwijnt. Met workshop. Óf kies die middag voor de film ‘De Proefkeuken’, naar het bekende ZAPP-programma, met Kinderkookcafé als extra activiteit. Het beroemde vingerpoppetje Lejo komt met het pianoduo Beth & Flo op donderdag 28 februari. Op de klanken van hun prachtige pianospel doet hij zijn ochtendgymnastiek, gaat hij zwemmen, vliegen en meer. Ook draait die dag in de filmzaal ‘Ernest & Celestine winterpret’; vier korte verhalen in zachte pasteltinten. Vrijdag 1 maart komt ‘Peuterpret: Rita & Krokodil 3’: een aantal korte filmpjes voor de allerjongste filmbezoekers (2+). De Lente-Uitjes worden die dag afgesloten met ‘Roest’ (6-12 jaar), een explosieve dansvoorstelling met live muziek door De Dansers om 19.30 uur. Bestel snel voor de Lente-Uitjes via www.aandeslinger.nl


Verder in Aan de Slinger
De Oscar-winnende regisseur Steve McQueen (12 Years a slave) brengt met ‘Widows’ (16+) een zinderende thriller over misdaad. Vier vrouwen hebben niets gemeen, behalve een achtergelaten schuld van hun criminele overleden echtgenoten. Op 21 en 22 februari. Zaterdag 23 februari staat in het teken van ruimte en het heelal met onder andere de sciencefiction film ‘Arrival’ en de voorstelling ‘Starry, Starry Night’, een ‘muzikaal theatercollege’ door Leoni Jansen en Govert Schilling met als onderwerp het universum. De horrorfilm ‘Suspiria’ (16+), een remake van de klassieker van Argento, draait dinsdag 26 februari. Op woensdagochtend 27 februari draait in de Filmclub ‘Stan & Ollie’, een hartverwarmend verhaal over de werkelijke personen achter het bekende duo Stan Laurel & Oliver Hardy. De Oscar-kanshebber ‘A star is born’, met Lady Gaga, draait op 27 en 28 februari en 1 maart. Elske DeWall en Tim Fransen zijn uitverkocht. Zie www.aandeslinger.nl.