vrijdag, 15 maart 2019 21:29

In Theater aan de Slinger

fotograaf Pleunie van Raak fotograaf Pleunie van Raak

Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Met de Annie M.G. Schmidtprijs en lovende recensies voor haar debuut op zak waagt ze zich nu aan ‘WAAR’ vrijdag 29 maart te zien in Houten.

De zingende zussen van Clean Pete spelen ‘Afblijven’ 21 maart op Landgoed Wickenburgh. Ze maken en zingen levendige liedjes, opgewekte popsongs en melancholieke ballads met thema’s van alledag. Nasrdin Dchar staat 21 maart in de Theaterzaal met zijn succesvolle solovoorstelling ‘JA’. “Een lichtvoetige én diepzinnige voorstelling” 5 sterren Trouw.

Hans Aarsman, bekend als fotograaf en kenner van beeldcultuur, verraste het Houtense publiek met zijn vorige voorstellingen. Op 28 maart komt hij terug met ‘Dokter Aarsman’ (try-out). Hij stelt de hele dag diagnoses bij gebeurtenissen in de wereld. Kom 28 maart naar zijn praktijk in onze Theaterzaal, waarin hij weer veel enerverende gevallen behandelt.

Op zaterdag 30 maart is het tijd voor de veertiende Cultuurnacht Houten! Ook in Aan de Slinger vinden er gratis culturele activiteiten plaats. Om 20.30 uur start het Vertelcafé in de Rabobankzaal. Met muzikale omlijsting door Natascha Steijn op de piano. In de Theaterzaal spelen Friction & The Roots Drivers om 21.30 uur. Heerlijke Reggae, Caraïbische vibes, onweerstaanbare Afrobeats, een ijzersterke band en een charismatische frontman die elk publiek voor zich weet te winnen; kortom: de ultieme feelgoodband! De Cultuurnacht is gratis te bezoeken www.cultuurnachthouten.nl. Voor Clean Pete, Nasrdin Dchar en Conny Janssen Danst zijn de laatste kaarten in de verkoop. Zie www.aandeslinger.nl.

 Ontdek de Filmclub!

‘Das schweigende Klassenzimmer’ draait woensdagochtend 20 maart om 10.30 uur als Filmclubfilm. Een waargebeurd verhaal over een scholierenprotest in de DDR tegen het neerslaan van de Hongaarse revolutie door Sovjet-troepen in 1956.

Eén keer per maand op woensdagochtend organiseert Aan de Slinger de Filmclub. U hoeft hiervan niet lid te worden! U bent welkom vanaf 09.45 uur in Aan de Slinger. De film wordt ingeleid en na afloop krijgt u een kopje koffie of thee, het is ook mogelijk om na afloop te blijven lunchen.

Dinsdag 26 maart draait ‘Stan & Ollie’. Een hartverwarmend verhaal over de werkelijke personen achter het bekende duo Stan Laurel & Oliver Hardy.

In de film ‘At Eternity’s Gate’ gaat regisseur Julian Schnabel op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh (Willem Dafoe) om te worden begrepen als kunstenaar, te zien op 28 en 29 maart. De laatste kaarten voor de Oscar winnaar ‘Green Book’ 21, 22  en 27 maart zijn in de verkoop.
Alle films starten om 20.00 uur.