vrijdag, 29 maart 2019 20:11

Te beleven in theater de Slinger

In theater de Slinger zijn de komende twee weken een filmprogramma en diverse theatervoorstellingen voor ieder wat wils.

Filmprogramma: Free Solo

Een Britse komedie waar je onbedaarlijk om kunt lachen, en die je tegelijkertijd diep in de menselijke ziel laat kijken. De ‘Zin in Film’ ‘Happy-Go-Lucky’ draait 3 april, ingeleid door predikant ds. Martin Snaterse. 

Oscarwinnaar ‘If Beale Street Could Talk’ is te zien op 4 en 5 april. Een meeslepend, romantisch drama van de regisseur van Oscarwinnaar Moonlight; gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin.

De Oscar winnende documentaire ‘Free Solo’ draait 9 april. Het ongelofelijke en letterlijk adembenemende verhaal van rotsklimmer Alex Honnold, die zijn levenslange droom wil verwezenlijken: het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 1 kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park.

De Franse dramafilm ‘Un Amour Impossible’, gebaseerd op de gelijknamige, succesvolle roman van Christine Angot, draait 11 en 12 april. Het verhaal gaat over een vrouw die in de jaren vijftig noodgedwongen alleen haar dochter opvoed, totdat de vader tien jaar later het kind erkent. De gevolgen zijn onvoorzien en ingrijpend. “Een overtuigend en aangrijpend liefdesverhaal”, vier sterren aldus de Volkskrant.
Alle films starten om 20.00 uur. Zie www.aandeslinger.nl.

In de Theater- en Kleine Zaal

Op 4 april spelen Stefan Rokebrand, Jamie Grant e.a. ‘Casablanca’, muziektheater over liefde, grenzen en moraal. “Onzegbaar mooi… Een productie met allure en lef” vijf sterren aldus het Dagblad van het Noorden. VLAM, het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. De cabaretier kreeg unaniem lovende reacties. Een avond over man- vrouwverhoudingen. Vol vieze verhalen en mooie liedjes, begeleid door Eelco Menkveld. ‘VLAM’ (16+) is 5 april te zien in Aan de Slinger.

Op 6 april wordt de Theaterzaal een concertzaal met Meike & Friends! Een unieke avond met Tim Akkerman (Di-rect) en Jared Hiwat. Meike presenteert deze avond ook haar nieuwe album ‘Inside’.  Marc van Vugt en zangeres Ineke Vandoorn ontmoeten zangeres Monica Akihary en gitarist Niels Brouwer op 6 april in de Kleine Zaal met Marc Meets. Een intiem concert met muziek uit alle windstreken.

Denise Jannah brengt 11 april een muzikaal ode aan de grootste gospelzangeres aller tijden, Mahalia Jackson. Een markant voorvechtster in de strijd voor gelijke burgerrechten voor Afro-Amerikanen. Ze wordt begeleid door een trio op piano, bas en drums. Hoezo Groot Succes 2? Nummer 1 is nooit gemaakt en nooit te zien geweest! Nog voor u in de zaal zit heeft Ronald Snijders zijn flauwe eerste grap al gemaakt. Ga er vrijdag 12 april maar voor zitten.

Jules Croiset & Victor Reinier spelen 13 april in het toneelstuk ‘Een goed mens’.

Voor zondag 14 april - 16.00 uur zijn de laatste kaarten voor de ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’ van Meneer Monster beschikbaar.

De Blind date op 4 april op Landgoed Wickenburgh en Meneer Monster op 14 april om 14.00 uur zijn uitverkocht.

Zie www.aandeslinger.nl.