maandag, 15 april 2019 13:18

Pasen op fort bij Rijnauwen: excursies, kapitein Dirk en vleermuiseieren zoeken

De vleermuizen zijn grotendeels uit hun winterslaap ontwaakt en het fort is weer bijna helemaal open we houden nog wel rekening met de langslapers…. In het paasweekend zijn er leuke, spannende activiteiten op het fort.  

Op 1e Paasdag 21 april om 10.30 -12.00 uur is er de korte familierondleiding en om zaterdag en 1e paasdag om 13.30 uur – 16.oo de lange rondleiding doen . De excursie start bij het hek van Fort bij Rijnauwen, Vossegatsedijk 3, Bunnik. De kosten zijn € 6,oo (€3,- kinderen vanaf 10 jaar) voor de korte excursie en 8,,50 (€5,- kinderen vanaf 10 jaar) euro. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/forten

Vleermuizen eieren zoeken op 2e Paasdag

Op tweede Paasdag (maandag 22 april) van 11.00-12.00 en van 13.00-14.00 uur  kun kun je samen met de boswachter zoeken naar vleermuizen én vleermuis eieren zoeken in het spannende fort met blacklight zaklampen!
Misschien zien we wel een echte vleermuis!! De kosten zijn €5,- inclusief glaasje limonade. Aanmelden kan via de website www.staatsbosbeheer.nl/forten  

Kapitein Dirk op het fort

Op maandag middag van 14.00-15,30 uur kun je met kapitein Dirk mee de kinderen op verkenning in en rond het fort. In deze bijzondere omgeving leren de kinderen op een amusante manier van alles over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen de soldaten bijvoorbeeld aan eten en drinken? Maar Kapitein Dirk vertelt je ook wat over de natuur op het fort. Tijdens deze excursie bezoek je een aantal echte ondergrondse gangen en onderga je een Dapperheidstest! De kosten zijn €5,- inclusief glaasje limonade.
Aanmelden kan via de website www.staatsbosbeheer.nl/forten