dinsdag, 23 april 2019 17:46

Theater na de Dam ‘Wie niet weg is wordt gezien’

foto Geert de Jong foto Geert de Jong

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theaters, theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien: Theater Na de Dam. In de Theaterzaal van Aan de Slinger spelen Bert Vos en Shtetl Band Amsterdam/Klezmer Society de voorstelling ‘Wie niet weg is wordt gezien’.

Bert vertelt samen met de musici van Shtetl Band Amsterdam het oorlogsverhaal van zijn Joodse familie, en zijn eigen verhaal als kind van Joodse onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een muziekvertelvoorstelling, geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. Met veel mooie en vrolijke muziek, waardoor het verhaal een stuk lichter aanvoelt. Het optreden in Aan de Slinger komt tot stand in samenwerking met het 4 en 5 mei Comité Houten.

Op donderdag 25 april speelt Bram van der Vlugt de toneelvoorstelling ‘Vogel’. Bram van der Vlugt is 85 jaar geworden en speciaal voor hem heeft toneelschrijver Thomas Verbogt deze voorstelling geschreven. Bram speelt Martinus, een oude man die aan zijn kleinzoon verhalen vertelt over zijn leven. Zijn kleinzoon, gespeeld door de jonge acteur Thijs Prein, luistert ademloos. De vraag is: wat is er in de oorlog precies gebeurd en wat probeert de oude man te verdoezelen? 25 april te zien in de Theaterzaal van Aan de Slinger.  Zie www.aandeslinger.nl.

Filmprogramma: Feest van herkenning
De dramafilm ‘Grâce à Dieu’ draait 30 april in de Kleine Zaal. Een film heel actueel thema van de beroemde Franse regisseur François Ozon! “Met grote zorgvuldigheid zet Ozon de zoektocht van een misbruikslachtoffer uiteen. Een haarfijne ontleding en een rijkgeschakeerd monument voor misbruikslachtoffers ineen.” Vier sterren aldus de Volkskrant.  Op do 2 en vr 3 mei draait ‘A Private War’. Het waargebeurde verhaal van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: de Britse Marie Colvin (Rosamund Pike). Alle films starten om 20.00 uur. Zie www.aandeslinger.nl.