maandag, 06 mei 2019 17:53

Down Under viert tiende editie Obstacle Run

Zondag 12 mei viert Down Under een jubileum, want dan is alweer de 10e (!) editie met vele upgrades en vernieuwingen. De Down Under Obstacle Run, die sinds 2014 wordt georganiseerd, is een initiatief van watersport-, en horecalocatie Down Under in Nieuwegein.

Het terrein van Down Under leent zich perfect voor een obstacle run. De plassen en het zand maken het parcours modderig en uiteraard wordt iedere editie gezorgd voor spannende (nieuwe) hindernissen.

Mud races en obstacle runs zijn enorm populair. De afgelopen jaren is de Down Under Obstacle Run uitgegroeid tot een mega-evenement en een begrip in de omgeving. Logisch ook, want de obstakels geven een extra uitdaging voor de sporters en lopers.
Recreatiemanager Lennart Loopstra van Down Under is enthousiast over het feit dat deelnemers zich massaal blijven aanmelden voor de run met hindernissen en door de modder. “Een obstacle run blijft ongekend populair en steeds meer mensen (én kinderen) beginnen deze uitdaging te ontdekken. In de eerste jaren zagen we veel nieuwe gezichten aan de start verschijnen, maar inmiddels zien we veel terugkerende deelnemers en dat maakt ons trots! We moeten dus blijven vernieuwen, dit doen we door aanpassingen in het parcours aan te brengen, nieuwe hindernissen toe te voegen en de faciliteiten in het startersdorp te verbeteren.”

Net als vorig jaar mogen de deelnemers, met uitzondering van de kids over de Bunkers uit WOII van de Hollandse Waterlinie, maar ook dit jaar zijn er weer vele nieuwe onderdelen aan het parcours toegevoegd. Naast de Down Under Obstacle Run is er voor de stoere kids van 8 tot 12 jaar (onder begeleiding) ook de vernieuwde Down Under Kids Run van 3 km. Kortom, een sportieve dag waar jong en oud zich uit kan leven. En, ook minder sportieve mensen kunnen gewoon meedoen; het is een run for fun!

Meedoen?Je hebt de keuze uit vier verschillende afstanden: 3km voor de kids, 6km, 9km en 12km. Online inschrijven kan tot zaterdagmiddag 11 mei 17.00 uur via www.downunderrun.nl. Hier vind je ook alle informatie over het inschrijfgeld, tips om je voor te bereiden en antwoorden op veel gestelde vragen.