maandag, 16 september 2019 09:05

Tour of Freedom in Concert

Op vrijdag 20 september biedt het 4/5 mei comité Houten, op initiatief van een aantal Houtense Veteranen, u een Anjerconcert aan in Theater Aan de Slinger.
Het concert wordt gegeven door het Fanfarekorps Bereden Wapens.

In hun voorstelling “Tour of Freedom in Concert” viert het Fanfarekorps samen met de zangeressen van “Les Chouettes” de vrijheid! In een programma met muziek van 1945 tot nu neemt het orkest u mee van D-day tot nu bijna 75 jaar later. Hoe kwam de vrijheid tot stand, wat hebben veteranen betekend om deze vrijheid te verkrijgen? Hoe houden we deze vrijheid met elkaar in stand en welke rol spelen jonge veteranen daarbij?
De gemeente Houten ondersteunt het concert en daarom zijn kaarten voor de gereduceerde prijs van € 7,50  te bestellen bij het theater. Het belooft een spetterende start te worden van de viering van 75 jaar Vrijheid in Houten!

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven.
Op 31 augustus is, in Terneuzen met de herdenking van de “Slag om de Schelde”, de officiële aftrap gegeven voor de viering van 75 jaar Vrijheid. Ook in Houten besteden we daar het komende jaar uiteraard uitgebreid aandacht aan. Het concert van Fanfarekorps Bereden Wapens is daar een eerste voorbeeld van.

Meer info over het concert en kaarten bestellen: www.aandeslinger.nl/programma/tour-of-freedom-in-concert.
Het 4/5 mei comité hoopt u 20 september te mogen verwelkomen!