vrijdag, 20 september 2019 18:05

Nieuws van theater Aan de Slinger

Er zijn de komende tijd weer interessante en leuke voorstellingen en films.

 Rare gedachtenkronkels en virtuoze gitaarklanken
Op zaterdag 28 september speelt Guido Spek, bekend van de soap ‘GTST’ zijn eerste avondvullende voorstelling in de Kleine Zaal van Aan de Slinger. Een one-man-show met muziek, sketches en rare gedachtenkronkels, geregisseerd door theatermaker Wart Kamps.
Katinka Polderman neemt ze haar gitaren en accordeon mee naar Aan de Slinger voor de cabaretvoorstelling ‘Polderman draagt een steentje bij’.
De musical ‘Pijnstillers’ naar het bekende boek van Carry Slee is speciaal voor jongeren van 12+. Een musical over doodgaan en liefde, de band tussen moeder en zoon en afscheid. En over de eindeloze energie die je voelt als je het leven viert zolang het leven duurt. Op vrijdagavond 4 oktober om 19.30 uur te zien in Aan de Slinger.
De Houtense gitarist, componist en Edison Award winnaar Marc van Vugt organiseert zaterdag 5 oktober een gitaaravond in de Kleine Zaal. De jazz- en fusiongitarist Richard Hallebeek en latin- en jazzspecialist Ed Verhoeff zijn te gast. Een avond vol virtuoze gitaarklanken en prachtige ballads.
Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl

Filmprogramma
De coming-of-age film ‘Blinded by the Light’ draait op 26 en 27 sept in de Kleine Zaal. Een inspirerend drama op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen.
“Een plausibel en aangrijpend verhaal van een vrouw die zich in haar eigen spinnenweb vastdraait” Aldus het NRC (****) over de Deense dramafilm ‘Queen of Hearts’, te zien op 1 oktober.
De nieuwe film van Quentin Tarantino ‘Once Upon a Time… in Hollywood’ draait 2 en 3 oktober.
In samenwerking met de Kerken in Houten organiseert Aan de Slinger ook dit seizoen de serie 'Zin in Film'. Zingeving staat centraal bij deze vijf filmvertoningen. Op woensdag 2 oktober draait de Duitse dramafilm ‘Werk ohne Autor’. De film wordt ingeleid door ds. Martin Snaterse. Vooraf aan de film heeft u ook de keuze om lekker te eten en te genieten van een uitgebreide inleiding in de foyer van Aan de Slinger. De films starten om 20.00 uur.
Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl.

Danstheaterproject De Vlinder
Meld u snel aan voor een gezellig cultureel seizoen met De Vlinder. In oktober starten de repetities voor De Vlinder, een danstheatervoorstelling door Houtenaren van 65 jaar en ouder. De deelnemers gaan tot en met mei 2020 wekelijks dansen, musiceren, beeldend werken of fotograferen. Hun inbreng is de inspiratiebron voor de voorstelling. Samen maken ze de voorstelling die in mei 2020 drie keer plaatsvindt. Aanmelden is nog mogelijk in september 030 – 63 51 024 (Aan de Slinger) of 030 – 7001 500 (‘van Houten&co’). Meer informatie: www.aandeslinger.nl en www.vanhoutenenco.nl