zaterdag, 09 november 2019 10:17

Nieuws van Theater aan de Slinger

Foto Wim Lanser Foto Wim Lanser

Nieuw dit seizoen in Aan de Slinger zijn theatermatinee’s op zondagmiddag. Een fijne afsluiting van het weekend. Op zondag 17 november om 15.00 uur zingen Janke Dekker en Amy Egbers de sterren van de hemel.

Moeder en dochter: mama Janke zingt al jaren in musicals, dochter Amy koos de operakant. Nu staan ze elkaar liefdevol af te katten over hun muzikale voorkeuren in dit wervelende concert vol klassiekers uit beide genres. 'Je hoort en ziet de professionaliteit, klasse en vooral veel plezier op het toneel’, aldus Theaterparadijs (4*).
Om de middag feestelijk te beginnen, wordt voorafgaand aan de voorstelling een petitfour arrangement aangeboden met een heerlijke carrotcake-petitfour (worteltaart). Tickets voor het arrangement zijn te koop tot 15 november 12.00 uur. Daarna zijn wel nog tickets voor het concert te koop. Ook binnenkort: Vertelcafé Houten met o.a. Bastiaan de Zwitser, ‘De Ervaring: Bovengrens 2’ van Lebbis, het toneelstuk ‘De tolk van Java’ (try-out), dubbelprogramma van Sanne Wallis de Vries en Rayen Panday, Pianocafé, het Zangcafé – Beatles en Stones – georganiseerd door enkele zangdocenten van het HMC, ‘Sint & Piet: op de Hoge Hoge daken’, Huub Stapel (uitverkocht), NITS en Theo Nijland (in de JTSzaal in Aan de Slinger). De voorstelling van Yentl en de Boer is afgelast.
Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl

Film: Fisherman's Friends
‘Fisherman’s Friends’ is een hartverwarmend en waargebeurd verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zeemansliederen de hitlijsten van Engeland bestormt. De bijdehante muziekproducent Danny is in Port Isaac voor een vrijgezellenfeest. Wanneer een groep vissers een  zangoptreden op de kade geeft, is Danny vastberaden het mannenkoor een platencontract aan te bieden. Maar de vissers zijn eigenwijs. Door hun oprechtheid leert Danny wat echt belangrijk is in het leven.
“Een zoetaardige, sympathieke komedie.” (The Guardian) De film draait op donderdag 14 en vrijdag 15 november 's avonds.
En daarnaast, voor wie liever overdag dan 's avonds naar de film gaat, op woensdagochtend 20 november in de Filmclub. Binnenkort in het filmtheater: ‘The Goldfinch’, de verfilming van Donna Tartt's wereldwijd geprezen bestsellerroman 'Het puttertje' met Nicole Kidman en ‘Wat Is Dan Liefde’.
Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl.