zondag, 17 november 2019 10:07

Nieuws van Theater Aan de Slinger

foto Jaap Reedijk foto Jaap Reedijk

Joost Spijkers komt dit seizoen nog eenmaal terug met het bejubelde programma 'SPIJKERS II', bekroond met de Poelifinario, op donderdag 28 november te zien in Aan de Slinger. 'Spijkers II' was de beste cabaretvoorstelling in de categorie kleinkunst van 2018 en dus de winnaar van Poelifinario.

De voorstelling is een combinatie van poëtische liedteksten, fantastische muziek, een in kleinkunstland zeldzame mengeling van jazz, balkan, pop, rock en fado. De jury van de bekende theaterprijs de Poelifinario noemt de voorstelling rauw, puur en vol passie. Prachtig meeslepend verteld. Kleinkunst in optima forma.
"Geestige mimiek, danstalent en zangstem maken zijn tweede solovoorstelling SPIJKERS II uniek." Vier sterren aldus de Volkskrant.
Ook binnenkort: het Zangcafé – Beatles en Stones – georganiseerd door enkele zangdocenten van het HMC, ‘Sint & Piet: op de Hoge Hoge daken’, NITS, Theo Nijland (in de JTSzaal in Aan de Slinger), ‘Vijand van het volk’ en het Foyerconcert Houtens Muziek Collectief.
De voorstellingen ‘Gebroeders Leeuwenhart’, ‘Flip Noorman zingt Leonard Cohen’ en van Huub Stapel zijn uitverkocht. De voorstelling van Yentl en de Boer is afgelast. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl

Film
De Nederlandse komedie ‘Wat Is Dan Liefde’ van de makers van ‘Soof’ met topcast: Elise Schaap, Maarten Heijmans, Teun Luijkx, Anneke Blok en Michiel Romeyn is bekroond met een Gouden Film. ‘Wat Is Dan Liefde’ vertelt het romantische verhaal over echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) die de kans krijgt om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Cato lijkt de aangewezen persoon om de advocaten wat moraal bij te brengen. Tot ze collega Gijs (Maarten Heijmans) ontmoet die alles vertegenwoordigt wat ze verafschuwt. “Je zou alleen al naar de bioscoop moeten gaan om Elise Schaap, misschien wel de grappigste actrice van Nederland” aldus de Volkskrant. ‘Wat Is Dan Liefde’ is donderdag 21 en vrijdag 22 november te zien in Aan de Slinger.
Binnenkort in het filmtheater: ‘Sonja:  The White Swan’, Zin in Film: ‘The Circle’ en ‘Official Secrets’.
Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl.