dinsdag, 26 november 2019 13:43

Nieuws van Theater Aan de Slinger

Politieke intriges, fake news en milieuschandalen
Op zaterdag 30 november komt 'Vijand van het volk', de ultieme toneelklassieker door Theatergroep Suburbia, naar Houten. Suburbia is een vaste gast in Aan de Slinger en kwam eerder met o.a. 'Madame Bovary'.

De voorstelling 'Vijand van het volk' gaat over politieke intriges, integriteit, corruptie en de kloof tussen burgers en politiek. Klokkenluider Thomas Stockmann zet zijn jonge gezin en zijn carrière op het spel voor zijn idealen. Blijven zijn familie en vrienden hem steunen? Het verhaal is spannend, geestig, aangrijpend en nog steeds actueel: de Noorse schrijver Henrik Ibsen schreef het in 1882. “Het stuk is nooit zo urgent geweest als nu.” (**** 1e Rang). Met een topcast met Xander van Vledder, Hanne Arendzen, Henriette Tol e.a.

Ook binnenkort: de Poelifinario winnaar Joost Spijkers & band en het Foyerconcert Houtens Muziek Collectief. ‘De Gebroeders Leeuwenhart’, ‘Flip Noorman zingt Leonard Cohen’ en het concert van de Dutch Eagles zijn uitverkocht. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl

Keira Knightley in 'Official Secrets'
Met een sterrencast waaronder Keira Knightley en Ralph Fiennes, maakte regisseur Gavin Hood deze aangrijpende en waargebeurde film over klokkenluider Katherine Gun. Zij werkt bij de Britse geheime dienst en lekt in de aanloop naar de Irak-invasie in 2003 vertrouwelijke documenten aan een journalist. Hij publiceert het, waardoor een illegale spionageoperatie tussen de VS en het Verenigd Koninkrijk wordt onthuld. Katherine redt duizenden mensen, maar wordt een verrader genoemd. “Een beklemmend eerbetoon aan de klokkenluider” (****de Volkskrant). De film draait op 28 en 29 november.

Ook binnenkort: ‘The best of Dorien B’ en ‘De Liefhebbers’.

Op 5 december geen film i.v.m. Sinterklaasavond. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl.

Nieuw!
Op 31 december voor het eerst in het theater: New Year’s Eve! De theaterzaal wordt één grote feestruimte, DJ Dick draait hits uit de jaren ’70 tot ’90. Feestend, dansend en in stijl het nieuwe jaar in. Tickets zijn online te koop tot 30 december 12.00 uur.

Ook nieuw: Aan de Slinger doet mee aan het Nationaal Theaterweekend. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 januari wordt het hele theater op zijn kop gezet. De tickets zijn fijn geprijsd en het randprogramma is meestal gratis. Het programma staat nu online! Zie www.aandeslinger.nl.