maandag, 20 januari 2020 10:58

Nieuwe workshops bij The Work-Shop

In februari starten een aantal nieuwe workshops en cursussen bij The Work-Shop.

Op zaterdag 7 februari organiseren we opnieuw een middag over Linosnede, een stempel of tekening maken in linoleum en deze afdrukken.
Het start om 14 uur.
In deze workshop leer je hoe je een tekening of stempel uit linoleum snijdt en afdrukt.
Je kunt zelf iets tekenen, een tekening of foto van jezelf meenemen naar de workshop of je kiest een van de voorbeelden die klaarliggen, om over te nemen.
Daarna ga je met gutsen aan de slag. Je leert hoe je dit veilig doet en hoe je je tekening in zwart wit omzet. Dan ga je je linosnede afdrukken op de etspers. En dan misschien nog ’s in een andere kleur…
Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar en voor volwassenen, voor beginners en gevorderden.Alle benodigde materialen en koffie/thee met iets lekkers zijn bij de prijs inbegrepen. Het enige dat je zelf meeneemt is beschermende kleding (denk aan de drukinkt). Voor kinderen zijn er schorten beschikbaar.
Meer informatie en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/linosnede/

WORKSHOP SIERADEN MAKEN
Docent kunstenaar Aly Grelling
Donderdag 20 februari van 19.30 tot 22 uur
Kosten € 45 all-in
Waar: The Work-Shop, Spoorhaag 101 in Houten
Meer info: https://www.the-work-shop.nl/workshops/sieraden-2/
We gaan in deze workshop aan de slag met verf! Door verf te mengen en samen te voegen krijg je fantastische kleuren, reliëfs en combinaties. Aly, die als beeldend kunstenares daar alles over weet, leert je hoe je de mooiste resultaten krijgt. Iedereen kan het!
Terwijl de verf droogt houden we even pauze en verhogen de gezelligheid met koffie/thee en lekkernijen.
Hierna zoeken we samen de mooiste delen uit je verfwerk uit om te monteren in een hanger, ring of oorbellen. De sieraden werk je af met een laag epoxyhars. Je gaat naar huis met je eigen unieke hanger met ketting, ring of setje oorbellen.
Als er voldoende tijd is kun je tegen een meerprijs nog meer maken. Via het inschrijfformulier kun je ook voor twee personen tegelijk boeken, als je met een zus, vriendin, partner, samen wilt komen.

Donderdag 13 en 27 februari van 19.30 tot 21.30 uur (tweedaagse cursus)
Docent: Marja Macville
SERVIESGOED DECOREREN (met transfers)
Prijs: € 65
Tijdens deze tweedaagse workshop leer je hoe je bestaand serviesgoed versiert met jouw eigen decoratie. Je leert hoe je met transfers werkt op porselein. Tevoren kan je (op internet) alvast naar leuke plaatjes, foto’s of teksten zoeken, waarmee je iets wilt doen. De eerste avond ga je – op papier – tekenen, schilderen, of iets knippen en plakken.  Marja legt je uit hoe je je beeld voorbereid. De keer erop wrijf je de transfers (“plakplaatjes”) die hiervan gemaakt zijn, af op je bord, schaaltje, kop en schotel. Dan gaat alles de keramische oven in en kun je je creaties een week later ophalen.
Teken- en schildermateriaal is aanwezig; het gebruik hiervan in de prijs inbegrepen. Er zijn ook kleurvellen beschikbaar, waaruit je hartjes, dierfiguurtjes of symbolen knipt of ponst.
Neem je eigen servies – of iets uit de kringloopwinkel – mee. Denk aan een setje van bijvoorbeeld een bord, kom, kop en schotel, beker. Met niet al te oud materiaal loop je het minste risico op breuk (of het zwart worden of uiteen spatten van gouden randjes) in de oven. Dat is belangrijk, want afbakken is altijd op eigen risico.
Het drukken van een à twee A4 transfers en het afbakken van een of twee setjes is in de prijs inbegrepen.
Wil je graag meer of grotere stukken laten bakken, zoals een schaal of theepot, dan is dat, mogelijk tegen een meerprijs, bespreekbaar.Meer informatie en boeking: https://www.the-work-shop.nl/workshops/serviesgoeddecoreren-2