vrijdag, 02 oktober 2020 18:04

Nieuws van Theater aan de Slinger

foto Saskia Kerkhoff foto Saskia Kerkhoff

Bloedstollend mooie liedjes door Elke Vierveijzer. Ze is in de wieg gelegd om te zingen. Op zaterdagavond 10 oktober zingt ze in Aan de Slinger met haar grote stem bloedstollend mooie liedjes in haar programma 'LUCHT'.

Begeleid op de piano door Michiel Wetzer zingt ze zowel poppy, klassiek als donker opzwepend. Over beloftes, gedachten, angsten en vragen. Elke maakte eerder indruk met haar ode aan Maarten van Roozendaal. ‘Een prachtige stem, een aantal briljante hoogtepunten en bijtende noodzaak. Vierveijzer gaat een grote toekomst tegemoet’, schreef Theaterkrant. Ze staat in de sfeervolle huiskamertheater-setting. Een geheel coronaproof avondje uit. Tickets via www.aandeslinger.nl

Ook in het theater
Wie van nostalgische Balkanmuziek houdt, is op zondagmiddag 18 oktober aan het goede adres bij Aan de Slinger. In de fijne huiskamersetting treedt de Bosnische zanger en gitarist Lukić met zijn drie begeleiders op. Ze beperken zich niet tot de Balkan en de Bosnische traditionele Sevdah, er komen ook Gypsy jazz en Griekse liederen voorbij. Alles in de puurste vorm: akoestisch. Een concert vol kleuren en wereldsferen. Goed nieuws: cabaretier Tim Fransen komt een extra dag naar Houten op 9 oktober. In zijn nieuwe programma ‘De mens en ik’ vraagt de filosofisch geschoolde cabaretier zich af of wij de titel Homo sapiens, de wijze mens, wel verdienen. Tickets via www.aandeslinger.nl. Het concert van Lucky Fonz op 15 oktober is uitverkocht.

Filmprogramma 
Donderdag 8 en vrijdag 9 oktober draait de film Summerland met onder andere Gemma Arterton en Penelope Wilton. Schrijver en 'sociale ramp' Alice (Arterton als jonge versie, Wilton als de oudere) heeft zich tijdens de Tweede Wereldoorlog  afgesloten van de buitenwereld in een huis bij de kliffen van Dover. Ze hoopt zich zo te kunnen concentreren op haar werk. Dan krijgt ze de tijdelijk de voogdij over de jonge Frank. Door zijn nieuwsgierigheid komen geheimen naar boven die Alice lange tijd heeft proberen te onderdrukken. “Sterke hoofdrol van Arterton” schreef VPRO Cinema. Daarna draait op dinsdag 13 oktober de film Babyteeth, "een debuutfilm zoals ze niet vaak worden gemaakt” (4* NRC) en de "chique krimi" Der Fall Collini (Trouw, 4*) op 15 en 16 oktober. Bestel op tijd kaarten via www.aandeslinger.nl want vanwege de coronamaatregelen is er beperkt plek.