vrijdag, 09 oktober 2020 10:06

Waai binnen bij jeugdtheaterfestival Herfststukjes!

foto Bob Karman foto Bob Karman

Brrr, herfst… Kom warm en droog naar het theater in de vakantie. Aan de Slinger heeft de mooiste voorstellingen voor jong en oud.

Zoals ‘Doe eens lief’ (2-7 jaar) van Maas theater en dans op woe 21 oktober. Met de allerkleinsten oefenen we de kunst van het lief doen. Twee spelers laten live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een droom, een drol of een kus. En vragen: kan een stip net zo lief zijn als je moeder?
Maas komt ook met ‘Wijzer’ (4-8 jaar) op do 22 oktober. Een energieke dansvoorstelling met een mix van acrobatiek, hiphop, salsa, slapstick en schaduwspel. Twee broertjes moeten naar bed. Maar het is veel leuker om te keten, dansen en nachtbraken. Want van een nachtje spoken word je wijzer.
De week wordt afgesloten door HNTjong met ‘Tori’ (6-10 jaar) op vr 23 oktober. Een bewerking van het prachtig geïllustreerde boek Tori, waar Brian Elstak in 2018 de Zilveren Penseel voor kreeg. Jean-Michel, de vader van Cel, Bones en Zi, is een echte verhalenverteller. Als hij vertelt valt de wereld stil. Niets is wat het lijkt, met op het toneel animaties en een dj. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl.

Verder in het theater
Eric Corton en Susan Visser spelen op za 24 oktober in 'De Grootste Helft'. Een toneelstuk over een echtpaar dat elkaar niets meer te zeggen heeft, maar nog wel veel moet bespreken. Want hoe vertellen ze hun puberzoon dat ze uit elkaar gaan? "Vol ontroering, maar zeker ook met de nodige humor, worden de vele kanten van een huwelijk op z’n eind belicht.” (4* De Telegraaf).
Op zondagmiddag 18 oktober brengen de Bosnische zanger en gitarist Lukić en zijn begeleiders nostalgische Balkanmuziek. Tickets via www.aandeslinger.nl. Lucky Fonz is uitverkocht.

Filmprogramma
Der Fall Collini, "een chique krimi met historisch gewicht” (4* Trouw), draait op 15 en 16 oktober. Over een jonge advocaat die op een samenzwering stuit wanneer hij een moordzaak onderzoekt. Het slachtoffer blijkt een oude bekende van hem te zijn, en zijn cliënt en verdachte, de zeventigjarige Collini, blijft zwijgen.
Op di 20 okt draait 'Fire will come', een mysterieuze en poëtische film met lovende recensies.
The Tobacconist, over een jongeman en zijn vriendschap met Sigmund Freud voor de tijd van de Duitse annexatie, draait op woe 21 okt (ochtend) en do 22 en vr 23 okt (avond).
Bestel via www.aandeslinger.nl.