zondag, 29 november 2020 12:11

Een filmavond in Theater aan de Slinger in samenwerking met Amnesty Houten

Donderdag 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Elk jaar vraagt Amnesty International, afdeling Houten extra aandacht hiervoor. Want de schending van mensenrechten gaat constant door. In Houten wordt dinsdag 8 december onder meer een filmavond in samenwerking met Aan de Slinger georganiseerd. De documentaire ‘For Sama’ wordt vertoond in de Kleine Zaal van Aan de Slinger.

De film is gemaakt als een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. In het waargebeurde verhaal komt goed naar voren hoe belangrijk mensenrechten zijn. De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kateab en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire. 

De film 'The Personal History of David Copperfield' naar de wereldberoemde roman van Dickens draait op 3 en 4 december. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel). De recensies zijn lovend.

De film ‘Corpus Christi’ op 10 en 11 december is een aangrijpend Pools drama over het krijgen van een tweede kans, verteld met humor en een scherp randje. De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij echter geen schijn van kans. De film werd genomineerd voor een Oscar en won wereldwijd zo’n 50 prijzen. De film ‘Love Sarah’ (2 dec) is uitverkocht. Meer info en tickets voor de films: www.aandeslinger.nl 

In het theater
Op 8 december staan de voorstellingen van Het Goud van Houten op het podium van Aan de Slinger. Twaalf 65-plussers nemen het publiek mee door Houten en langs hun herinneringen. Een voorstelling over ontzettend verliefd zijn, over de boerderij, over verlies, heimwee en de grilligheid van het leven. Over groot groeien, zoals ook Houten groeit. Een prachtig pure voorstelling vol verhalen, gemaakt onder leiding van regisseur Sophie Plekker van Stut Theater. Met live muziek van Roeland Drost en vormgeving van Stefanie Bonte. Beide voorstellingen zijn uitverkocht. Het Goud van Houten is een project van Aan de Slinger, 'van Houten&co', Stut Theater en gemeente Houten. De voorstellingen van Theatergroep Suburbia (4 dec) zijn uitverkocht. Zie www.aandeslinger.nl voor meer informatie.