donderdag, 29 april 2021 09:55

Lichtkunstfestival VONK

Aan de Slinger organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer en de HKU van 15 tot en met 23 oktober 2021 de eerste editie van VONK Festival: een cultureel festival waarbij kunst, nieuwe media, lichtinstallaties, verdieping en beleving centraal staan. Het evenement vindt plaats op Houtens cultureel erfgoed Fort bij ’t Hemeltje en is voor alle leeftijden.

Rondom, over en door het 19e-eeuwse fort loopt een bijzondere en interactieve lichtkunstroute met spannende waterprojecties, performance art, lichtprojecties, interactieve installaties en meer. VONK prikkelt alle zintuigen en verbindt, verrast en verwondert. 

Door de uitgebreide en diverse programmering is het festival aansprekend voor een breed publiek: van jong tot oud en van culturele beginner tot doorgewinterde kunstkenner. Veel lokale en regionale  en nationale kunstenaars maken onderdeel uit van het programma. Via een open call geeft de HKU creatieve makers de mogelijkheid om ook deel uit te maken van de programmering.* Op het fort zal een secret room zijn die bezoekers zelf moeten zoeken en die een unieke ervaring biedt.

Locatie en ticketverkoop
Met Fort bij ’t Hemeltje strijkt VONK in 2021 – het jaar van de Hollandse Waterlinie –  neer op een bijzondere locatie. Geïnteresseerden kunnen zich via de website www.vonkfestival.nl inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat zij per mail op de hoogte worden gehouden van de ticketverkoop, het programma en verder VONK nieuws.

*Meer op de website www.vonkfestival.nl.