zondag, 12 september 2021 09:54

Workshop over beter slapen en over kunst

Cursus&Co geeft workshop over  Beter Slapen, een lezing over kennismaken van kunst en lezing “Magnetische Noorden, Canadese Landschappen 1910-1940”. 

 Workshop “Beter Slapen” 
We slapen gemiddeld een derde van ons leven. Pas als we niet of niet goed meer inslapen of doorslapen merken we wat we missen.
Dinsdagavond 26 oktober en 9 november organiseert Cursus&co de workshop “Beter Slapen” in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld.
In deze workshop, die bestaat uit twee avonden, krijg je een rondleiding door de wetenschap van stress en slapen. Je leert wat er in je hersenen en je lichaam gebeurt. Welke zaken hebben betrekking op je slaappatroon en de globale invulling van je dag? Want goed slapen begint al overdag!

Naast waardevolle informatie krijg je een slaapwaakkalender, concrete tips en een checklist hoe je zelf de kwaliteit van je slaap positief kunt beïnvloeden waardoor je uitgeslapen en energiek je bed uit stapt.
Heb je interesse en wil je meer informatie? Kijk op www.vanhoutenenco.nl/activiteiten, zoek op “Beter Slapen” en meld je aan! Deelname kost € 28,00.


Lezing: "Altijd al meer willen weten over kunst?"
Heb je altijd al meer willen weten over het fenomeen ‘kunst’, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is deze lezing iets voor jou!
Op donderdagavond 28 oktober organiseert Cursus&co de lezing “Altijd al meer willen weten over kunst?” in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor in Houten). 

De lezing is géén beknopt college in kunstgeschiedenis, maar een kennismaking met de (soms nog onbekende of onbegrijpelijke) wereld van de kunst. Aan de hand van verschillende afbeeldingen zal kunsthistorica Mariëlla Lokenberg je uitleg geven over onder andere de oorsprong van kunst en wat kunstenaars ons willen vertellen met hun kunstwerken.
Heb je interesse en wil je meer informatie? Kijk op www.vanhoutenenco.nl/activiteiten, zoek op “Lezing: Altijd al meer willen weten over kunst” en meld je aan! De entreeprijs is € 14,00. Voor U-Pas-houders geldt een korting.


Lezing “Magnetische Noorden, Canadese Landschappen 1910-1940” 
Van 11 september tot en met 9 januari is een bijzondere expositie over Canadese landschappen te zien in de Kunsthal te Rotterdam. De betovering van het noorderlicht, idyllische uitgestrekte landschappen en indrukwekkende vergezichten op het Noordpoolgebied. Kunsthal Rotterdam toont magistrale Canadese schilderkunst uit 1910 tot 1940 die in het thuisland ongekend populair is, maar in Nederland nauwelijks bekendheid geniet. ‘Magnetisch Noorden’ presenteert ruim tachtig magische schilderijen en dertig schetsen van de Canadese modernisten. 

Ter voorbereiding op een bezoek aan deze expositie organiseert Cursus&co de lezing “Magnetische Noorden, Canadese Landschappen 1910-1940”. Deze lezing wordt gegeven door Lisette le Blanc.Heb je interesse en wil je meer informatie? Kijk op www.vanhoutenenco.nl/activiteiten, zoek op “Magnetische Noorden, Canadese Landschappen 1910-1940” en meld je aan! De entreeprijs is € 14,00.


Voor meer informatie over Cursus&co, onderdeel van ‘van Houten&co’, kun je contact opnemen op  maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur via tel. (030) 7001 525 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op www.vanhoutenenco.nl vind je het actuele activiteiten-,  workshop- en lezingaanbod.