zaterdag, 25 september 2021 11:33

Cursus Beschadigd Brein

Het Steunpunt Mantelzorg Houten biedt dit najaar wederom de cursus ‘Beschadigd Brein’ aan. De cursus is voor vrijwilligers en/of mantelzorgers die te maken hebben met/zorgen voor mensen met dementie.

Het brein van mensen met dementie is beschadigd. Door het verlies van denkvermogen, is het gedrag van mensen met dementie erg afhankelijk van de omgeving. Een gunstige omgeving leidt tot gunstig gedrag. Er wordt ingegaan op de werking van het menselijk brein en er worden handvatten gegeven hoe om te gaan met iemand met dementie. De cursus wordt gegeven door Josee Goes. Zij heeft als trainer en trainingsacteur zeer ruime ervaring in de gezondheidszorg.

De cursus ‘Beschadigd Brein’ bestaat uit drie bijeenkomsten: maandag 18 en 25 oktober en 1 november van 13.30 tot 16.00 uur, kosten voor deze cursus zijn 15 euro. De cursus vindt plaats in Huis van Houten aan het Onderdoor 160 (boven de Bibliotheek). 
Aanmelden kan via www.vanhoutenenco.nl, voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marinda Rodas, 030-7001 500 of via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het Steunpunt Mantelzorg Houten is onderdeel van ‘van Houten&co’.