zondag, 21 november 2021 10:29

Nieuws van Aan de Slinger

fotografe Maartje ter Horst fotografe Maartje ter Horst

Nieuws van Theater Aan de Slinger voor de komende week

Hoopgevende ode aan de fantasie!
Actrice, theatermaakster en schrijfster Nhung Dam heeft in de coronaperiode elke dag gewandeld. Met het aantal afgelegde kilometers zou ze op Sicilië aangekomen zijn. Maar ze heeft in werkelijkheid Amsterdam niet verlaten. Haar voorstelling 3 Miljoen voetstappen naar Sicilië is do 25 nov te zien in de Theaterzaal van Aan de Slinger. Over zoeken naar geluk, over leven, over onmacht en over schoonheid. Een hoopgevende ode aan de fantasie, vol lichtheid en humor, door Nhung gespeeld en door Koos Terpstra geregisseerd. 3 Miljoen Voetstappen naar Sicilië is bejubeld door de pers en was opgenomen in de lijst van 15 best gerecenseerde voorstellingen van 2020, en in de top van de eindejaarslijst van het NRC. 
Restante, de nieuwe cabaretvoorstelling van wiskundige en cabaretier Jan Beuving is do 2 dec 20.15 uur te zien de Theaterzaal van Aan de Slinger. Met puike liedjes en met Tom Dicke op de piano. Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen, een Willem Wilminkprijs, een Neerlands Hoop en zijn laatste soloprogramma, Rotatie, werd genomineerd voor een Poelifinario.  

Eigenzinnige films met topacteurs
Wo 24, do 25 en vr 26 nov draait om 20.15 uur de thriller Benedetta in de Kleine Zaal. De nieuwe film van Paul Verhoeven plaatst de seksuele verlangens van twee nonnen tegen de achtergrond van een religieus-politiek schermspel. Een film over macht, religieuze visioenen en de pest die door 17de-eeuws Europa raast. Di 30 nov is de Franse misdaadkomedie Mama Weed met actrice Isabelle Huppert als politiektolk annex crimineel meesterbrein te zien. Do 2 vr 3 dec draait The French Dispatch. De nieuwe film van eigenzinnige regisseur Wes Anderson. Een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje gemaakt werd. Met topacteurs: Adrien Brody, Tilda Swinton, Frances McDormand, Bill Murray, Owen Wilson e.a. 

Tickets en meer info: www.aandeslinger.nl

Verder in Aan de Slinger: Ridders & de Prins presenteren de familievoorstelling Sint & Piet: Vaar mee op de Bingoboot, zo 28 nov om 14.00 en 16.00 uur. Richard Groenendijk, Patrick Laureij & Merijn Scholten, Pieter Derks, Youp van ’t Hek zijn uitverkocht, de wachtlijsten zijn geopend.