vrijdag, 11 februari 2022 19:07

Lezing: ‘Mode in de Middeleeuwen’

Woensdagmiddag 16 maart van 14.00 tot 15.00 uur organiseert Cursus&co van ‘van Houten&co’ de lezing: ‘Mode in de Middeleeuwen’. 

Droegen mannen maillots? Bestonden er al onderbroeken? Zat een harnas lekker? Op deze vragen (en nog veel meer) krijg je antwoord in de lezing ‘Mode in de middeleeuwen’.
De docente vertelt je over het ontstaan van mode en je maakt samen een ‘kledingreis’ tot aan het einde van de middeleeuwen. Je hoort niet alleen welke invloed het Bourgondische hof had op de kledingstijl, maar ook hoe de Gotische architectuur doorwerkte in de mode! 

Niet alleen voor vrouwen!
Dit, vaak humoristische, college is niet alleen interessant voor dames. Want in tegenstelling tot wat je misschien denkt, waren het voornamelijk de heren die zich destijds bezig hielden met kleding!

Interesse? Kijk voor meer informatie op www.vanhoutenenco.nl en schrijf je in!
Voor meer informatie over Cursus&co, onderdeel van ‘van Houten&co’, kun je contact opnemen via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur via (030) 7001 525.
Op www.vanhoutenenco.nl vind je het actuele activiteiten-,  workshop- en lezingaanbod.