zondag, 13 maart 2022 10:02

Lezing: Rondom de Dom

Dinsdagmiddag 12 april organiseert Cursus&co van ‘van Houten&co’ de lezing: Rondom de Dom. Deze lezing wordt gehouden van 13.30 tot 15.30 uur in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor). 

Hoe vaak ben je al niet langs de trotse en opvallende Domtoren gelopen? Ken je eigenlijk wel de interessante (bouw-)geschiedenis van deze toren en zijn kerk? In deze lezing hoor je wat de kathedraal zo uniek maakt. Bijvoorbeeld waarom de toren los staat van de kerk. En waarom het gewone volk geen vieringen in de Domkerk mocht bijwonen. Bovendien wordt er ingegaan op de vijf kerken in de Utrechtse binnenstad die samen een kruis vormen. Is dit Kerkenkruis op waarheid gebaseerd of is het een verzinsel?

Heb je interesse om deze lezing bij te wonen? Je kunt je aanmelden via www.vanhoutenenco.nl.

Voor meer informatie over Cursus&co, onderdeel van ‘van Houten&co’, kun je contact en via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur via (030) 7001 525. Op www.vanhoutenenco.nl vind je het actuele activiteiten-,  workshop- en lezingaanbod.