vrijdag, 27 mei 2022 19:49

De film-favorieten in de Buitenbioscoop

fotograaf Paul van der Klei fotograaf Paul van der Klei

Vanaf vrijdag 3 juni draait Aan de Slinger zes vrijdagavonden op rij de publieksfavorieten van het afgelopen seizoen in de Buitenbioscoop. Dekentjes klaar en genieten maar! 

We trappen af met de Deense film 'Druk' met Mads Mikkelsen in de hoofdrol. De film gaat over een viertal uitgebluste middelbare school-docenten. Ze stuiten op een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in het bloed geestverruimend werkt en problemen vermindert. Ze besluiten een experiment te starten waarbij ze de hele dag een constant alcoholpromillage in hun lichaam handhaven. De eerste resultaten zijn positief. Maar voor sommigen wordt het steeds moeilijker om controle te behouden. “Pakkende tragikomedie" vond NRC. 

Daarna in de Buitenbioscoop: The Worst Person in the World (10 juni), Riders of Justice (17 juni), Mijn vader is een vliegtuig (24 juni), Supernova (1 juli) en Nomadland (8 juli). 

Op het beschutte theaterplein staan stoelen klaar. De films gaan door bij goed weer en starten om 22.30 uur, wanneer het zo goed als donker is.
Tickets zijn € 5,-, de bar is binnen geopend.