zondag, 08 januari 2023 10:18

Nieuwsbericht van Aan de Slinger

fotograaf Richard Rood fotograaf Richard Rood

Het eerste bericht van dit jaar van Aan de Slinger. Met hierin aandacht voor hun programma, en uitgelicht het concert Sex, Hammond en Rock 'n' Roll. Het eerste bericht van dit jaar van Aan de Slinger. Met hierin aandacht voor hun programma, en uitgelicht het concert Sex, Hammond en Rock 'n' Roll.

Theaterconcert met het iconische geluid van het Hammondorgel
Niemand minder dan Chris Hordijk (bekend van het tv-programma Better than Ever en The Voice) neemt de stempartijen voor zijn rekening tijdens het concert Sex, Hammond en Rock ‘n’ Roll. Rob Mostert Hammond Group speelt alle wereldhits waarin het Hammondorgel doorklinkt. Denk aan de megahit van Deep Purple Child in Time of aan populaire nummers van The Zombies, Santana of Bob Marley. Rob Mostert en band (Hammond, drum, gitaar, drie blazers en een zanger) laten ze horen in de theaterzaal van Aan de Slinger op vrijdag 13 januari. 

Verder in de Theaterzaal 
Speciaal voor de fonkelnieuwe Nederlandse kleine musical Checkpoint Charlie heeft Stef Bos de liedteksten geschreven. Hij is namelijk ook in 1961 geboren. Het jaar wanneer Oost- en West-Berlijn in één verdeeld worden door prikkeldraad. In de musical volg je verschillende Berlijners die van de ene op de andere dag familie, vrienden, kansen en mogelijkheden moeten missen. De hoofdrollen worden gespeeld en gezongen door onder andere Linda Verstraten, Sanne den Besten en Wim van den Driessche. Woensdag 18 januari te zien als try-out in de Theaterzaal van Aan de Slinger. 

Ook in de Theaterzaal het cabaretduo Grof Geschud met hun nieuwe voorstelling Broeden. Een voorstelling waarin ze op hilarische en ontroerende wijze hun uit elkaar gespatte relatie analyseren. Zaterdag 14 januari te zien. 

In de Kleine Zaal
De film R.M.N. is een nieuw meesterwerk van de Roemeense regisseur Cristian Mungiu. Een uitermate naargeestige en overrompelend film met ontzettend goede recensies, vijf sterren VPRO. In een West-Roemeens dorpje waar oorspronkelijke Roemenen, Hongaren en Duitsers in wankel evenwicht samenleven, slaat de vlam in de pan wanneer drie arbeidsmigranten worden ingevlogen vanuit Sri Lanka, donderdag 12 januari om 19.45 uur te zien. 
De Deense feelgoodfilm Rose draait vrijdag 13 en zaterdag 14 januari om 19.45 uur. Call Jane speelt zich af in de jaren 60 van Amerika. Hoe vrouwen met behulp van de geheime groep The Janes hun eigen keuzes konden maken, dinsdag 17 januari te zien. 
Op woensdagochtend 18 januari om 10.30 uur draait de Vroege Film: The Last Bus. Een 90-jarige weduwnaar Tom Harper (Timothy Spall) reist met de bus van zijn woonplaats, een afgelegen dorp in het noorden van Schotland, terug naar zijn geboorteplaats, dichtbij het meest zuidelijke punt van Engeland.

Ga voor het complete programma en tickets naar www.aandeslinger.nl