zaterdag, 25 februari 2023 17:29

Bericht van Aan de Slinger

Bericht van Aan de Slinger met daarin aandacht voor het theaterconcert van de tributeband van TOTO, het cultuurfeest van 8 maart en het filmprogramma. 


Tributeband Touch of TOTO
TOTO, een band met een heel eigen geluid, met grote beheersing van instrumenten en stemmen. Niet zo verwonderlijk, de leden hadden hun sporen verdiend als studiomuzikanten voor ze hun eigen band vormden. Een béétje legendarische popgroep uit het verleden heeft de laatste jaren een tributeband, vaak een Nederlandse, die de originele nummers tot in de puntjes verzorgd naspeelt. Steve Porcaro, de toetsenist van de échte TOTO zag en hoorde ze: ‘I want you to go and check it out!’. En dat zegt heel wat. Op vrijdag 10 maart is de band Touch of TOTO te bewonderen in de Theaterzaal van Aan de Slinger. 

Verborgen Schatten
Woensdagavond 8 maart staat in het teken van een museum voor Houten. De Houtense Cultuurtafel organiseert het cultuurfeest: Verborgen Schatten. In Houten wordt al langer nagedacht over een museum, in steen of in andere vorm. Houten heeft meer cultureel erfgoed en verborgen schatten dan menigeen weet. De eerste helft van de avond staat in het teken van wat er allemaal te zien en te horen is in Houten. De tweede helft bestaat uit verschillende workshops en met elkaar in gesprek gaan, ideeën spuien. Dansers van Balletschool Helen Wilson danst iedereen terug in de tijd met een korte  geschiedenis van klassiek ballet, met aandacht voor een aantal museumstukken.  Iedereen is welkom vanaf 18.45 uur. Gratis kaarten zijn beschikbaar via www.aandeslinger.nl en op de avond zelf aan de kassa. 

Films in de Kleine Zaal
De boekverfilming van De Acht Bergen van Paolo Cognetti Le Otto Montagne is te zien op woensdag 1, donderdag 2 en woensdag 8 maart. De documentaire over Leonard Cohen en zijn bekendste en meest gecoverde song:  Hallelujah: A Journey, A Song draait op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart.

Kaartverkoop
Ga voor het complete programma en tickets naar www.aandeslinger.nl