donderdag, 23 november 2023 14:09

IJspret tussen de treinen

Foto: Leen van Put Foto: Leen van Put

Het Spoorwegmuseum in Utrecht verandert in Winter Station tijdens de kerstvakantie van 23 december 2023 t/m 7 januari 2024.

Tijdens Winter Station krijgt het hele museum een metamorfose, de winterse gezelligheid spat er vanaf. Ook dit jaar kunnen tijdens Winter Station de ijzers weer uit het vet, tussen de prachtige oude treinen van het Spoorwegmuseum ligt een echte ijsbaan. 
Dit jaar moeten bezoekers een datum met tijdslot reserveren. Het tijdslot is de tijd van binnenkomst, eenmaal binnen kun je blijven tot sluitingstijd. Ook bezitters van een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart moeten reserveren. Reserveren is gratis en kan vanaf nu via de website.

Schaatsen
Hoe bijzonder is het om op de schaats langs reusachtige treinen te glijden? Schaatsen zijn gratis te leen, maar neem wel je eigen handschoenen mee. Voor de kleintjes is er een apart krabbelbaantje met rekjes. Natuurlijk ontbreekt de koek en zopie niet.
Iedere middag na 16:00 uur bouwen we een feestje. Dan draaien we het volume van de muziek omhoog en gaan de discolampen aan: tijd voor discoschaatsen! 

Activiteiten
Niet alleen de ijsbaan en de aankleding zorgen voor een warme wintersfeer, dagelijks is er live-muziek of zijn er andere optredens. In de Expo draait de antieke carrousel weer zijn rondjes, buiten kun je marshmallows roosteren boven speciale gashaarden.

Openingstijden
Het Spoorwegmuseum is tijdens Winter Station open tot 19:00 uur, behalve op 24, 25, 26 en 31 december, dan sluit het museum om 17:00 uur. Op 1 januari is het Spoorwegmuseum geopend vanaf 12:00 uur.
Een tip is het dalurenticket, entree na 15:00 uur kost slechts €10,00.