vrijdag, 28 juni 2024 17:26

Zomerlezen met Bip van start in Houten

De afgelopen weken is Bip, het leesmonster van de Bibliotheek, langs gegaan op verschillende groepen van de voorschoolse educatie en basisscholen in Houten. Bip wordt deze zomer 5 jaar en nodigt alle kinderen van 2 t/m 10 jaar uit zijn verjaardag te vieren tijdens Zomerlezen met Bip!

Met een stempelactie, zoektocht in de Bibliotheek, voorleesactiviteiten en een vakantie-eilandkaart zorgt hij ervoor dat kinderen ook in de vakantie plezier hebben met lezen en luisteren naar verhalen. Met volle spaarkaarten maken alle kinderen kans op verschillende prijzen én een gave hoofdprijs.

Bip-doeboekje

Alle kinderen van 2 t/m 7 jaar kunnen vanaf deze zomer meedoen met Zomerlezen met Bip. De afgelopen weken werd er bij een groot aantal VE-groepen in de gemeente Houten voorgelezen en worden de doeboekjes van Bip verspreid. Kinderen die geen boekje hebben gekregen, kunnen het ophalen in de Bibliotheek. In het doeboekje staan leuke opdrachten én een stempelkaart. Door het lenen van boeken en meedoen aan de wekelijkse voorleesactiviteiten sparen kinderen stempels. Elke dinsdag van 11:00 tot 12:00 uur in de zomervakantie kunnen kinderen in de Bibliotheek Houten-Centrum komen luisteren naar leuke verhalen. Neem het Bip doe-boekje mee voor een stempel! 

Vakantie-eilandkaart van Bip 

Alle kinderen van groep 3 t/m groep 6 kunnen deze zomer ook meedoen met Zomerlezen met Bip. Op verschillende scholen zijn de eilandkaarten al uitgedeeld. Kinderen die geen eilandkaart hebben gekregen, kunnen het ophalen in de Bibliotheek. In de zomervakantie kunnen zij stempels sparen voor op de vakantie-eilandkaart door boeken van verschillende genres te lezen. Ga met het uitgelezen boek naar de balie en bepaal bij welk eilanddeel de stempel hoort. Is dit Griezelkust? Of misschien wel Lachland? Het kan ook Sportmanië of Dierenrijk zijn. Maar misschien past het boek ook wel bij de Sprookjeseilanden of juist bij Avontureneiland? 

Prijspakket én een hoofdprijs! 

Zowel voor de stempelkaart uit het doeboekje als de eilandkaart geldt: bij vijf stempels kunnen kinderen in de Bibliotheek een klein cadeautje ophalen. Bij zes stempels maken de kinderen kans op een van de mooie Bip-pakketten die verloot worden! Omdat Bip 5 jaar wordt, maken kinderen daarnaast ook kans op de hoofdprijs! Voor de kinderen van 2 t/m 7 jaar is er een Bip (voorlees)feestje te winnen in de Bibliotheek. Voor de kinderen vanaf groep 3 is dit een lasergamefeestje in de bibliotheek na openingstijd.

Het project Zomerlezen met Bip loopt t/m 24 augustus.

Kijk voor het programma en meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/zomerlezen