zaterdag, 21 september 2013 19:21

Mandala-expositie in Wijkwerkplaats de Meerkoet

 In de maand oktober zijn in de wijkwerkplaats de Meerkoet zelfontworpen mandala’s te zien van Reinier Jonkheer. Reinier Jonkheer is al 8 jaar bezig met het maken van mandala’s en exposeert voor de eerste keer met zijn ‘kunstwerken’. Hij is begonnen met het tekenen van mandala’s. Hij heeft er ruim 45 getekend, zelf bedacht en ontworpen geheel uit eigen fantasie. Deze getekende mandala’s zijn in het zwart-wit, zodat ze ingekleurd kunnen worden. "Als je eenmaal bezig bent met mandala’s dan zie je overal om je heen mandala-voorbeelden" zegt Reinier. In de natuur komen vele mandalapatronen voor, zoals bloemen, zaaddozen en schelpen. Maar ook bijvoorbeeld in een kerkraam, vloermozaïek of luchtrooster. Veel van de gebruikte vormen in zijn mandala’s komen uit de natuur.

Op dinsdag 1 oktober is de opening van deze tentoonstelling. Tussen 14.00 en 16.00 uur is Reinier aanwezig om u het een en ander te vertellen over zijn werkstukken. U bent van harte welkom om deze opening bij te wonen en zijn werkstukken te bekijken.

Zelf een mandala ontwerpen? Dat kan! Kom langs op dinsdag 22 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur in wijkwerkplaats Meerkoet. Reinier geeft dan enkele tips om een mooie mandala te maken. De workshop is gratis. Wijkwerkplaats de Meerkoet is dagelijks geopend. De hele maand oktober is de tentoonstelling te zien. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met ‘van Houten&co’. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met wijkwerkplaats de Meerkoet: tel.030-7001535 of loop gerust even binnen bij de Meerkoet: Meerkoetweide 39 te Houten