donderdag, 30 januari 2014 15:11

Internationale kookworkshops

Drie internationale kookworkshops bij Cursus&co
De kookworkshops van ‘(K)ook voor jou’ zijn inmiddels een begrip in Houten. En dat is niet voor niets! Ook dit voorjaar maken we kennis met drie internationale keukens. We zetten de schijnwerpers op de Georgische, Turkse en Franse keuken. Per land kun je je verlekkeren aan de karakteristieke smaken. En je bent natuurlijk van harte welkom om mee te doen! De drie workshops vinden plaats in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld.

Op vrijdag 14 maart begeleidt Mana Ottmer de workshop ‘de Georgische Keuken’. Mana is een 37-jarige Georgische uit Tbilisi. Ze woont nu 2 jaar in Nederland met haar Nederlandse man. Koken is haar hobby. De Georgische keuken is gevarieerd. Bovendien heeft elke provincie zijn eigen gerechten. Gemeenschappelijk is dat er sowieso walnoten en kruiden worden gebruikt. Een ander kenmerk is dat er flink wat wijn doorheen gaat. Meld je aan nu het nog kan!

Turks koken kan op vrijdag 7 maart. Zo heb je de kans om je Turkse vakantieherinneringen op te halen. Wellicht ben je vorig jaar of eerder naar Turkije geweest? En toen ook zo genoten van de authentieke Turkse keuken? Amateurkok Yuksel Motorcu leert je een heerlijke maaltijd bereiden met specifieke Turkse ingrediënten.

Op dinsdag 22 april kun je onder leiding van Marjan Tuls een drie gangenmenu maken uit de Franse keuken. De Franse keuken is verwant aan de Nederlandse keuken. Hierdoor zijn ingrediënten makkelijk verkrijgbaar. We kiezen voor een menu passend bij het seizoen; dit keer dus het voorjaar. Aanmelden kan op www.cursusenco.nl.
Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. tel. 030-6364255 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.