donderdag, 30 januari 2014 15:21

Duik in de wereld van de kunst

Duik in de wereld van de kunst

Cursus&co heeft diverse cursussen op het gebied van kunstgeschiedenis in haar programma. Dit seizoen kunt u meer leren over de Renaissance en de Oude Beschavingen. Beide cursussen worden door dezelfde enthousiaste docent gegeven en vinden plaats in Centrum Lorech aan het Hollandsspoor 37. Beide cursussen starten op vrijdag 7 februari. Twee excursies maken deel uit van het programma.

Door de Renaissance in de loop van de 14e eeuw kreeg kunst in West Europa een nieuwe impuls. Plotseling werden de meest fantastische werken gemaakt in een stijl die sterk afweek van wat er daarvoor was gemaakt. De Europese cultuur leek wakker te worden nadat het bijna een millennium had geslapen. De Italianen noemden het ‘de wedergeboorte van de westerse wereld’.
In deze cursus Renaissance bekijken we de ontwikkeling van die kunst en de zeer kleurrijke mensen die ze maakten. De cursus wordt gegeven op vrijdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur.
Meer dan 5000 jaar geleden begon ergens in het Midden Oosten een aantal Oude Beschavingen te bloeien. Door deze beschaving begonnen mensen steden en monumenten te bouwen die het voorbeeld werden voor onze eigen cultuur. Maar het was niet alleen het Midden Oosten waar dit gebeurde. Ook in China en in Midden Amerika zouden beschavingen opkomen en weer verdwijnen.
In deze cursus bekijken we een aantal van deze culturen en de kunstwerken die ze hebben achtergelaten. Kortom: een cursus over de oorsprong van alle menselijke cultuur.

De cursus is op vrijdag van 11.30 uur tot 13.30 uur. De cursussen bestaan beiden uit tien lessen. Aanmelden kan op www.cursusenco.nl.
Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. Tel. 030-6364255 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.