maandag, 03 februari 2014 13:34

Basiscursus Gebarentaal

Iemand die nooit heeft kunnen horen, weet niet eens wat geluid ís. Dan is het niet logisch om als eerste taal een taal te leren die geluid als basis heeft. Daarom ligt voor dove mensen een visuele taal het meest voor de hand: een gebarentaal dus. De gebarentaal heeft een eigen gebarenschat, een eigen grammatica en natuurlijk ook eigen uitdrukkingen. Het is een volwaardige taal waarin je alles kunt 'zeggen' wat je wilt.

Niet alleen de spreekwoordelijke koetjes en kalfjes, maar ook vergaderen, discussies tot zelfs poëzie. Meer dan genoeg redenen voor Cursus&co om de basiscursus op te nemen in haar programma. Ben je nieuwsgierig naar gebarentaal? Ken je iemand die slechthorend is, of doof? Of heb je het gewoon altijd al willen leren uit pure nieuwsgierigheid? Schrijf je dan nu in voor tien lessen van twee uur. Na de cursus beheers je de basis van de gebarentaal. Goed om te weten: gebarentaal werkt prima bij zowel mensen én kinderen met spraak-/taalproblemen als voor autistische kinderen. Gebarentaal werkt namelijk als extra ondersteuning. De cursus vindt plaats op Centrum Lorech op Hollandsspoor 37 en start bij voldoende deelnemers op woensdag 26 februari van 19.30 tot 21.30 uur en bestaat uit tien avonden.
Aanmelden kan op www.cursusenco.nl.
Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. Tel. 030-6364255 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.