vrijdag, 18 april 2014 17:46

Filosofie in de zomer

Wil je in de zomer drie keer twee uur filosoferen over je utopie? Schrijf je dan in voor de workshop ‘Filosofie in de zomer’. Bij het woord ‘utopie’ denken we meestal aan het ontwerp voor een betere wereld dan de onze. Critici gebruiken de term als een scheldwoord voor een misleidend droombeeld. Hoe dan ook: niemand lijkt het te kunnen stellen zonder dergelijke fantasieën over de ideale werkelijkheid.
In deze workshop passeren een paar beroemde voorbeelden zoals Utopia van Thomas More en Francis Bacons Nieuwe Atlantis de revue. We proberen er met elkaar achter te komen waar dat utopische denken vandaan komt. En ook waarom het van levensbelang is dat we de werkelijkheid idealiseren. Dit is echt een cursus voor kritische realisten. Dus wat is jouw bijdrage?
We starten op dinsdag 24 juni van 15.00 tot 17.00 uur. De twee keren daarna zijn de twee opeenvolgende dinsdagen. De locatie is Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30. Aanmelden kan op www.cursusenco.nl. Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. Tel. (030) 636 42 55 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Cursus&co is onderdeel van ‘vanHouten&co’.