maandag, 02 juni 2014 09:19

Hollandse Hits Festival

HOUTEN - Op Tweede Pinksterdag, maandag 9 juni a.s., zal Omroep Houten een Hollandse Hits Festival houden in Restaurant De Engel.

Aanleiding is de honderdste uitzending van de Nederlandstalig TOP 30. Al vanaf de eerste testuitzendingen in juni 2012 begon Jan-Peter Geertman met een uurtje uitzending waarin de beste Nederlandstalige muziek van dat moment voorbij kwam. Het programma dat iedere dinsdagavond wordt uitgezonden tussen 21:00 en 22:00 uur is tegenwoordig ook de start van de Hollandse avond van Houten FM, waarbij ook veel nieuwe Nederlandstalige artiesten gedraaid worden, maar ook klassiekers en Nederpop.
In de wekelijkse uitzending is ook altijd een hittip te horen, waarbij de voorkeur uitgaat naar een lokale of regionale artiest die in het Nederlands zingt. Op het Hollandse Hits Festival zullen zo’n 15 artiesten op het podium van Restaurant de Engel in Houten verschijnen, waaronder een aantal bekende Utrechtse artiesten als Danny en Erna Temming en Winnie.
Maar ook de Houtense Dave Kooymans zal een optreden verzorgen.
Het festival begint om 14:00 uur en loopt door tot ongeveer 20:00 uur. De entree is helemaal gratis.
Het festival wordt ook rechtstreeks uitgezonden via Houten FM. In de ether te beluisteren op 107.3 en anders via internet op www.omroephouten.nl
Optredende artiesten: Zangeres Daan, Henk Ruwette, Annet Nikamp, Danny Temming, Dirk, Quido, Jeffrey Peters, Bob Offenberg, Saskia Damen, Ed Nieman, Sylvia Smit, Winnie, Erna Temming, Rowena, Roosy, Dave Kooyman en Marco de Hollander.