zondag, 08 juni 2014 19:47

Messiah in de zomer

Op zaterdag 21 juni 2014 voert Houtens Kamerkoor Rondo o.l.v. dirigent Hans de Munnik de Messiah van Händel uit. Het concert vindt plaats om 19.30 uur in de H. Michaëlkerk, Schalkwijk.
Het belooft een bijzondere uitvoering van de Messiah te worden.

Het relatief kleine kamerkoor Rondo is uitgebreid met een aantal projectleden. Voor de begeleiding is een projectorkest samengesteld en vier beroepszangers zingen de solopartijen in deze Messiah: Marleen Everink (sopraan), Nicky Bouwers (alt), Eric Jansen (tenor) en Vincent Spoeltman (bas/bariton).

Dit jaar hoeft u niet zo lang te wachten voordat u van de Messiah kunt genieten. Traditiegetrouw wordt de Messiah van Händel immers rond kerst uitgevoerd. Dus waarom geeft Rondo dit concert in juni? Het klinkt paradoxaal, maar eigenlijk is het zo gek nog niet. De Messiah schetst het hele leven van Jezus en dat is niet slechts gebonden aan kerst. Ook de zomer leent zich prima voor een uitvoering van de Messiah met zijn feestelijke triomfantelijke muziek met veel uitbundige koordelen en prachtige intieme aria's.

Met deze uitvoering viert Rondo ook dat Hans de Munnik zijn eerste lustrum beleeft als dirigent van dit succesvolle kamerkoor. Op de vraag wat hij ter gelegenheid van dit heuglijke feit graag wilde uitvoeren, klonk een welgemeende uitroep: 'De Messiah!' Natuurlijk komt Rondo met dit concert graag tegemoet aan zijn wens.

Dit concert wordt ook uitgevoerd in Nieuwegein op zaterdagavond 28 juni 2014, 20.00 uur, Nicolaaskerk, Utrechtseweg 10 en op zondagmiddag 29 juni 2014, 13.30 uur, Sint Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht.
Zie voor kaartverkoop en meer informatie: www.kamerkoorrondo.nl