donderdag, 14 augustus 2014 19:47

Cursus Filosofie

 

Op dinsdag 7 oktober start een nieuwe cursus Filosofie bij Cursus&co. Het thema van deze cursus is 'Wat is rechtvaardigheid?'. In zes lessen maakt u kennis met het gedachtegoed van een aantal grote denkers over rechtvaardigheid met als doel meer zicht te krijgen op de rol die dat begrip speelt zowel in het publieke debat als in uw eigen overwegingen.
We starten op dinsdag 7 oktober van 15.00 tot 17.00 uur. De locatie is Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30. Aanmelden kan op www.cursusenco.nl. Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. Tel. (030) 636 42 55 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Cursus&co is onderdeel van ‘van Houten&co’.


Het leven is een aaneenschakeling van dilemma’s. Steeds weer worden we voor lastige keuzes gesteld en moeten we bepalen hoe er het beste gehandeld kan worden. Niet alleen in onze relaties, ons werk en andere aspecten van ons privé-leven maar ook wat betreft onze rol als lid van de samenleving. Wat vereist goed burgerschap, wat is mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en welke eisen stelt de democratie aan ons? Door welke principes laten we ons bij dat soort overwegingen leiden? Zijn dat de juiste principes? Hoe komen we daar achter? In al die gevallen draait het in de kern om de vraag naar het goede leven en dus om rechtvaardigheid. Daarover zal het gaan in deze cursus.
Onze docent Jan Prins, al jarenlang docent bij Cursus&co, begeleidt deze cursus. Hij biedt een breed spectrum aan ideeën en beschikt over de bijzondere eigenschap je altijd te kunnen boeien.