zaterdag, 30 augustus 2014 00:00

Kindergroepen Muziek weer van start

Het Houtens Muziek Collectief start in september weer met leuke cursussen voor kinderen. De speels opgezette lessen zijn toegespitst op de ontwikkeling en de mogelijkheden van de kinderen. Voor alle leeftijdsgroepen tussen 3 jaar en 12 jaar is een leuke cursus te vinden. Bijvoorbeeld Spelen met muziek" voor de kleuters of een eigen musical maken voor de iets oudere kinderen.

Kleuters uit (bijna) groep 1 kunnen op woensdagmiddag meedoen met de cursus “Spelen met muziek”, een echte doe-meecursus met zingen, instrumenten bespelen en bewegen. Voor kinderen uit groep 2, 3 en 4 is er "Muziektuin", een cursus vol spannende liedjes en muziek waar iets over te leren valt. Voor de lessen "Muziektuin" is keuze uit woensdagmiddag en vrijdagmiddag. Beide cursussen bestaan uit 17 lessen waarin veel wordt gezongen, gedanst en gespeeld op allerlei verschillende slaginstrumenten.
Voor kinderen uit groep 4, 5, en 6 die toe zijn aan het leren van muzieknoten is er op woensdagmiddag de cursus "Noten Kraken". Een gezellige jaarcursus waarin ook een veelzijdige oriëntatie op muziekinstrumenten aan bod komt.
Alle kindergroepen op de woensdag krijgen les in het Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld. Groepen op de vrijdag volgen de lessen in het Theater Aan de Slinger. Sommige groepen zijn al bijna vol! Dus geef je snel op als je nog mee wilt doen.

Maak je eigen Musical
Het Houtens Muziek Collectief biedt een werkplaats voor het zelf schrijven en uitvoeren van een eigen musical of muziektheaterproductie. De creatieve ideeën van de deelnemers zelf staan centraal. Samen werken ze toe naar een spetterende voorstelling. Jongeren in het voortgezet onderwijs kunnen deelnemen aan “MusicalAtelier” en voor kinderen van 9-12 jaar is er de groep “Kindermusical”. De eigenheid van elk kind komt in deze musicalgroepen optimaal tot zijn recht.
De lessen zijn op vrijdag. Voor aanmelding en nadere informatie: www.arion-muziek.nl of bij de docente Astrid Bleys, telefoon 06-552 65 943.