vrijdag, 05 september 2014 00:00

Lezing stamboomonderzoek

Op donderdag 25 september geeft Henk Nieuwenhuis (bestuurslid Nederlandse Genealogische Vereniging afd. Utrecht) van 19.30 tot 21.30 uur een interactieve lezing over de aanpak van een stamboomonderzoek. Hij gaat u deze avond vertellen hoe u met een stamboomonderzoek begint.

Verder zal hij het een en ander laten zien van de enorme hoeveelheid gegevens die tegenwoordig al op internet staan. U moet dan denken aan bevolkingsgegevens begraafplaatsen oorlogsslachtoffers doop-trouw en begraafgegevens van kerken passagiersrecords van emigranten overlijdensadvertenties bidprentjes enz.. Bent u geïnteresseerd in wie uw voorouders zijn? Henk kan dan voor u proberen deze informatie te achterhalen. Geef dan vooraf gegevens door van tenminste ouders (voor- en achternaam geboortedatum en -plaats) en van de grootouders dezelfde gegevens.

Bent u na deze lezing nog meer geïnteresseerd geraakt dan liggen er inschrijfformulieren voor een korte cursus waarin u wegwijs gemaakt wordt in de aanpak van computergenealogie. Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. Tel. (030) 636 42 55 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Cursus&co is onderdeel van ‘van Houten&co’.