vrijdag, 19 september 2014 00:00

Twee cursussen Kunstgeschiedenis

Cursus&co start in oktober met maar liefst twee soorten cursussen Kunstgeschiedenis.
Beide cursussen starten op vrijdag 17 oktober en bevatten tien lessen waarvan twee excursies. Docent Huydecoper geeft van 10.00-12.00 uur ‘Oude Beschavingen 2’. Aansluitend geeft hij van 12.00-14.00 de cursus ‘Vergeten kunstenaars’. De cursussen vinden plaats in Wijkcentrum De Vuurtoren op de Zijdemos 30. Aanmelden kan op www.cursusenco.nl . Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. Tel. (030) 636 42 55 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

‘Oude Beschavingen 2’ is een vervolg op deel 1 en wordt uiteraard gegeven door dezelfde docent, Carel Huydecoper. Bij deel 2 gaan we verder waar we zijn gebleven aan het einde van de vorige cursus. We kijken naar culturen en beschavingen die ongeveer 3500 jaar geleden floreerden. Verspreid over de wereld waren er vele culturen en beschavingen. Vaak hebben ze een grote invloed gehad op alles wat na hun tijd kwam. Vandaag de dag kennen nog weinig mensen de herkomst. Archeologisch onderzoek geeft ons veel nieuwe inzichten waardoor we de laatste jaren veel meer hebben geleerd over bijvoorbeeld de voorlopers van de Romeinen.
‘Vergeten kunstenaars’ is een compleet andere cursus. Verhalen van kunstgeschiedenis zijn lang, uitgebreid en kennen talloze voorbeelden. Een aantal kunstenaars wordt bijna altijd overgeslagen. Hoe onterecht dit is, ontdekt u in deze cursus. Buiten de hoofdlijn van kunstgeschiedenis is er een groot aantal onbelichte kunstenaars die we in de schijnwerpers plaatsen. Meer dan het genieten waard; door de eeuwen heen verrassende voorbeelden van schitterende kunst waaronder Chagal Paul Klee Escher en Pyke Koch.