vrijdag, 17 oktober 2014 00:00

Apple iPad cursus voor beginnende gebruikers

Op donderdagavond 13 november start bij De Verdieping, in de Bibliotheek Houten, de cursus Apple iPad voor nieuwe gebruikers, die over geen of weinig ervaring met een iPad beschikken. Het nieuwe besturingssysteem iOS8 staat hierbij centraal.

De deelnemers leren in twee avonden om te gaan met de standaard meegeleverde mogelijkheden van de Apple iPad zoals internet, email, videobellen, foto, muziek en video. Ook krijgen de cursisten tips over het uitbreiden van mogelijkheden met apps. De werking van de Apple iPad en het nieuwe iOS8 wordt duidelijk op een groot scherm getoond. Via enkele oefeningen op hun eigen iPad leren de deelnemers diverse handige bedieningsmogelijkheden tijdens de cursus zelf te gebruiken.

Het grootste deel van deze cursus is door de overeenkomsten tussen iOS 7 en iOS 8 ook goed te volgen voor bezitters van een iPad 2 en alle latere iPads die nog draaien op iOS 7.

De cursisten krijgen de teksten van de cursus op hun iPad, zodat ze deze later kunnen raadplegen. Docent is Bert van Dijk. Hij ontwikkelde deze cursus eerder voor de HCC Seniorenacademie.

Praktisch

Deelname aan de cursus kost € 37,50. Leden van de Bibliotheek krijgen 10 % korting bij inschrijving.
De cursus vindt plaats op 13 en 27 november van 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) tot 21.30 uur, in de Bibliotheek Houten, Onderdoor 158.

Meer informatie en inschrijven via www.deverdiepinghouten.nl
Op 15 januari 2015 volgt de aansluitende verdiepingscursus Haal meer uit je Apple iPad iOS 8.

De Verdieping

De Verdieping is een podium voor nieuwe media, educatie en persoonlijke ontwikkeling. De Verdieping is een initiatief van de Bibliotheek Lek & IJssel in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.