vrijdag, 17 oktober 2014 00:00

Lezing over kunstenaar Mark Rothko

Tot 1 maart 2015 wordt in het Gemeentemuseum in Den Haag een expositie van het werk van Mark Rothko (1903-1970) gehouden. Daarom organiseert Cursus&co op woensdag 5 november een lezing, zodat u goed voorbereid naar deze unieke tentoonstelling kunt gaan.

Rothko onderscheidde zich doordat hij een intense kunstenaar was die alles gaf. Hij bleek tot grootse kunst in staat. Mensen verwonderen zich tot op de dag van vandaag over zijn werk; putten er zelfs troost uit. Zijn kunst is episch en tegelijkertijd intiem. Zijn kleurvlakken zijn opgebouwd uit verflagen en kennen een ongekende intensiteit. Ze verbeelden gevoelens als angst, extase, tragiek en euforie.

Door het bijwonen van deze lezing bent u straks in staat met andere ogen naar het werk van deze bijzondere kunstenaar te kijken. Kunsthistorica Lisette le Blanc geeft de lezing op woensdag 5 november van 19.45 tot 21.45 uur in Centrum Markant. 

Aanmelden kan op www.cursusenco.nl. Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. Tel. (030) 636 42 55 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Cursus&co is onderdeel van ‘van Houten&co’.