vrijdag, 17 oktober 2014 00:00

Workshop ‘Sieraden maken met zilverklei’

Cursus&co organiseert deze workshop waarbij je een sieraad van echt zilver maakt. Je kunt een hanger maken, of kralen naar ‘Pandora/Trollbead style’. Ook oorbellen maken of Chunks naar eigen ontwerp behoren tot je mogelijkheden. Eerst maken we het ontwerp in oefenklei. Zodra dat goed is, gaan we aan de slag met zilverklei.

Zilverklei is kneedbaar zilver. Het ziet er uit als gewone klei, maar bestaat uit fijn zilver, organisch bindmiddel en water. Hierdoor kun je het eenvoudig boetseren tot een zilveren sieraad. Als het sieraad zowel bewerkt als gevormd is, wordt het in een oventje op 800°C verhit. Hierdoor verbrandt het bindmiddel en verdampt het water. Met als gevolg dat het zilver niet alleen hard wordt maar ook wordt omgezet naar 99,9% puur zilver.

De workshop is op vrijdag 7 november en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden kan op www.cursusenco.nl. Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. Tel. (030) 636 42 55 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Cursus&co is onderdeel van ‘van Houten&co’.