zondag, 21 december 2014 09:16

Cultuurkenniscafe - dit spel verandert je leven

Op vrijdag 23 januari vindt het Cultuurkenniscafe "Dit spel verandert je leven" plaats. Dit spel verandert je leven gaat uit van een bijzonder eenvoudig idee, namelijk dat vrijwel al ons handelen de principes van een spel volgt: er zijn welomschreven spelers, er zijn duidelijke doelen, er is sprake van vrijwillige deelname, er zijn regels waaraan de spelers zich moeten houden en er is een duidelijke terugkoppeling.

Om de wereld om ons heen vanuit het perspectief van een spel te zien, is echter een andere manier van kijken nodig. Aan de hand van sprekende voorbeelden over liefde, oorlog en bedrog leert Mert je de spelelementen te herkennen. Het reikt handvatten aan om deze elementen te gebruiken om je doelen te bereiken, welke rol je in het leven ook vervult en hoe je je leven ook leeft.

Het Cultuurkenniscaf start om 17.00 uur met een kopje koffie of thee. Vervolgens start om 17.15 uur de lezing dit spel verandert je leven' door Aali Mert. Mert werkt als revalidatie- en vliegerarts en is expert op het gebied van het ontwerpen en ontwikkelen van virtual reality en serious games voor revalidatie. Mert heeft meerdere bekroonde essays geschreven en onlangs kwam zijn eerste boek uit: Dit spel verandert je leven.

Na een korte pauze start het interactieve gedeelte, waarbij je zelf actief aan de slag gaat. Het cultuurkenniscaf duurt tot 19.00 uur en vindt plaats bij Seets2Meet bij de Houtense Helden in het oude politiegebouw aan De Slinger 2. Er wordt gezorgd voor een klein hapje om te eten. Na afloop is de bar geopend en is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

De training wordt u gratis aangeboden door Cultuur Aan de Slinger. Een vrijwilliger bijdrage is welkom. Er is plaats voor maximaal 35 personen. Meld je daarom snel aan via Bea Nederhoff: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Trefwoorden: cultuurkenniscaflevenhouten