dinsdag, 10 maart 2015 13:39

Sieraden maken met bronsklei

Maak je eigen, unieke sieraad tijdens een workshop van Yusti Kililan op donderdag 19 maart bij Cursus&co. In deze workshop maken we hanger van bronsklei naar eigen ontwerp.

Eerst maken we het ontwerp in oefenklei. Als het ontwerp klaar is gaan we het ontwerp met bronsklei maken. Je hoeft niet heel handig en creatief te zijn om een mooi sieraad te maken. In het atelier van Yusti zijn voldoende voorbeelden malletjes en andere handigheidjes aanwezig om een mooie creatie te maken. Bronsklei is kneedbaar brons. Het ziet er uit als gewone klei, maar dit materiaal bestaat uit bronspoeder, organisch bindmiddel en water zodat het op een eenvoudige manier geboetseerd kan worden tot een bronzen sieraad. Als het sieraad zowel bewerkt als gevormd is wordt het in een oventje op 800°C verhit. Hierdoor verbrandt het bindmiddel en verdampt het water. Het brons wordt hard en omgezet naar puur brons. Deze workshop is van 19.30 tot 21.30 uur.

Aanmelden kan op www.cursusenco.nl. Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. Tel. (030) 636 42 55 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..