vrijdag, 20 maart 2015 10:39

Films aan de Slinger

Volgende week draaien er diverse films in Film aan de Slinger, hierbij een overzicht.

Ma 23 mrt 20.15 uur: ‘Dear White People’: Satire waarin de frustraties en spanningen tussen gekleurde en blanke studenten hoog oplopen op een vooraanstaande universiteit.

Di 24 mrt 20.15 uur: ‘The Theory of Everything’: Drama met Eddie Redmayne als de briljante wetenschapper Stephen Hawking die tijdens zijn liefdesrelatie met Jane Wilde ontdekt dat hij lijdt aan de ziekte ALS.

Zo 29 mrt 13.30 uur: Filmklassieker: ‘Gone with the wind’: Groots epos over de gedoemde liefde tussen de manipulatieve Scarlett O'Hara en de avontuurlijke Rhett Butler ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog.

Ma 30 mrt 20.15 uur: Girlhood: Frans drama over de 16-jarige Marieme die zich aansluit bij een bende bestaande uit drie meisjes. De breekbaarheid maar ook de veerkracht van een kansarme tiener in een voorstad van Parijs wordt op indringende wijze duidelijk.

Di 31 mrt 20.15 uur: Big Eyes: Biografisch drama van Tim Burton over één van de grootste kunstfraudes van de twintigste eeuw.

Ma 13 april 20,15 uur: Zürich: Drama met zangeres Wende Snijders in haar speelfilmdebuut als Nina, die erachter komt dat haar overleden vriend een dubbelleven leidde.

Di 14 april 20.15 uur: A most violent year: Misdaaddrama dat zich afspeelt in het corrupte en gevaarlijke New York van 1981, waar een ambitieuze immigrant zijn bedrijf probeert uit te breiden.