vrijdag, 27 maart 2015 19:29

Kunstlezingen van Lisette le Blanc

Dit voorjaar organiseert Cursus&co diverse kunstlezingen. Kunsthistorica Lisette le Blanc neemt u mee in de wereld van de beeldende kunst aan de hand van actuele exposities. Een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld voorafgaand aan uw museumbezoek meer over de kunstenaar en zijn werk te weten te komen.

Donderdagavond 9 april staat in het teken van de "Late Rembrandt". Voor het eerst is een tentoonstelling gewijd aan het late werk van een van de grootste schilders: Rembrandt. Tot en met 17 mei worden meer dan 100 werken van Rembrandt tentoongesteld in het Rijksmuseum. Op donderdag 16 april zal het werk van Matisse aan bod komen onder de naam van de expositie 'De oase van Matisse' die te bezichtigen is in het Stedelijke Museum. De lezing behandelt de ontwikkeling van het werk van Henri Matisse ( 1869-1954) zijn artistieke drijfveren en zijn weg naar eenvoud. En woensdag 22 april wordt gewijd aan David Hockney. We bekijken de resultaten van Hockney's intensieve ervaring met de oneindige variatie van de natuur. Zijn grootste inspiratiebron is Van Gogh : de losse verftoets en het kleurgebruik. "Van Gogh zorgt ervoor dat je de wereld om je heen intenser ziet". De tentoonstelling is te zien tot en met 17 mei 2015 in het Noordbrabants Museum. De lezingen vinden plaats in Centrum Markant en zijn van 19.45 tot 21.45 uur. Inschrijven vooraf is noodzakelijk.

Aanmelden kan op www.cursusenco.nl. Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. Tel. (030) 636 42 55 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Cursus&co is onderdeel van ‘van Houten&co’.