vrijdag, 27 maart 2015 19:35

We gaan weer Prokkelen!

Welzijnsorganisatie ‘van Houten&co’ gaat ook dit jaar weer Prokkelstages organiseren bij lokale ondernemers op donderdag 4 juni. Wat is Prokkelen? Mensen met een verstandelijke beperking die voor een dag stage lopen bij diverse bedrijven; dat is de kern van de Nationale Prokkelstagedag, de eerste donderdag in juni.

Prokkelen staat voor een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking. Het is een laagdrempelige manier voor bedrijven en organisaties en mensen met een beperking om kennis met elkaar te maken. Prokkelaars krijgen de kans een kijkje te nemen bij een bedrijf of organisatie om zo elkaars mogelijkheden te verkennen. Het kan ingezet worden om iemands droom te verwezenlijken, een dagje rondkijken bij een bedrijf, maar ook om je te oriënteren op de arbeidsmarkt of ter voorbereiding op stage of werk.

Ook in Houten kunnen mensen met een (licht) verstandelijke beperking zich weer aanmelden voor een prokkelstage. Een deelnemer kan aangeven in welk bedrijf/organisatie hij of zij graag stage wil lopen en ‘van Houten&co’ gaat kijken of deze wens vervuld kan worden. 'van Houten&co’ zorgt voor de organisatie van deze dag in Houten en zal met veel zorg bedrijven en deelnemers aan elkaar koppelen en de juiste stageplekken zoeken.

Ervaringen uit voorgaande jaren leert dat Houtense bedrijven en organisaties graag mee doen aan de Prokkelstagedag. Het is prachtig om de verhalen na afloop te horen. Iedereen is altijd erg enthousiast over hun belevenissen tijdens de Prokkelstage, zowel de deelnemers als de bedrijven/organisaties. Uitnodigingen voor deelname aan de stages zijn inmiddels verstuurd naar de potentiële deelnemers en hun begeleiders. Deelnemers die geen uitnodiging hebben ontvangen en toch graag aan de Prokkelstagedag willen meedoen kunnen contact opnemen met ‘van Houten&co’.

Aanmeldingen moeten voor 10 april binnen zijn via de mail. Op woensdag 22 april wordt er van 19.30-20.30 een informatieavond/inschrijfavond georganiseerd in Centrum Markant, Het Kant 199, 3995 GZ Houten. Voor meer informatie over Prokkel kunt u contact opnemen met de organisatie via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.