vrijdag, 10 april 2015 14:46

Films aan de Slinger

Binnenkort in Film aan de Slinger:

Ma 20 april 20.15 uur: Inherent Vice: Gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Pynchon. Psychedelische misdaadkomedie met Joaquin Phoenix als een privédetective die door zijn ex verwikkeld raakt in een complot. De film ontving 5 sterren van De Volkskrant.

Di 21 april 20.15 uur: Birdman: Oscarwinnend komisch drama met Michael Keaton als een aan lager wal geraakte acteur die een comeback probeert te realiseren op Broadway. In de aanloop naar de première gaat hij de strijd aan met zijn ego en probeert hij zijn familie, zijn carrière en zichzelf weer op de rails te krijgen. 

Di 28 april 20.15 uur: Selma: In 1965, ruim een eeuw na de Amerikaanse Burgeroorlog, barsten in de staat Alabama diverse protesten los. Selma vertelt het verhaal van Martin Luther King die een historische strijd aanging om stemrecht te garanderen voor alle mensen. “Onbegrijpelijk dat Selma maar twee Oscarnominaties (beste film en muziek) heeft gekregen.” 4* (Parool)

Ma 11 mei 20.15 uur: Still Alice: Drama met Julianne Moore als een hoogleraar die de grip op haar leven langzaam kwijtraakt nadat de ziekte van Alzheimer bij haar wordt geconstateerd. Voor haar hoofdrol in deze film werd Julianne Moore overladen met prijzen, waaronder de Golden Globe, de Screen Actors Guild Award én de Oscar voor Beste Actrice.

Di 12 mei 20.15 uur: Turist: Familiedrama over een welgesteld Zweeds gezin in een Frans ski-oord, waarvan de vader in een ogenschijnlijke noodsituatie zijn waardigheid verliest. De film kreeg een Golden Globe-nominatie voor Beste Buitenlandse film.

 

Meer in deze categorie: « Ravi & Friends Dassenakker live! »