maandag, 18 mei 2015 17:58

Open Tuinen in Schalkwijk

Op zondag 24 mei openen drie Schalkwijkse tuinen hun poorten van 11.00-15.30 uur.
Op tweede Pinksterdag, 25 mei, is het de Dag van het Kasteel in Nederland. Ook Schalkwijk had ooit een kasteel. Dit kasteel stond is aan de Tetwijkseweg, de Tuin van Jonkheer Ram. De plek en de kasteeltuin  is die dag gratis te bezoeken.

Helaas is dit kasteel rond 1800 afgebroken en tot 1990 was daar niet veel meer van terug te vinden. In 1990 zijn de contouren van het kasteel weer zichtbaar gemaakt. Enkele jaren later is ook de kasteeltuin in ere hersteld.  Frans Landzaat, alias 'Jonkheer Ram': "U bent van harte welkom om deze pracht te komen bekijken. Is dat nog niet genoeg naar uw zin proef dan ook de eeuwenoude historie en waan je verder als kasteelheer, en stap vervolgens in de geschiedenis! De kasteeltuin is gratis te bezoeken. Geniet ervan!"

Nog drie open tuinen

Op zondag 24 mei openen nog drie Schalkwijkse tuinen hun poorten van 11.00-15.30 uur.

Geniet van het mooie voorjaar in Theetuin Antoniahoeve (Overeind 84), De Pullenhof (toegang via Kloostergaarde, voorbij Sporthal Blokhoven) en Tuin Brassica (De Griend 1). Pak bijvoorbeeld lekker de fiets! De bloesem is uit de fruitbomen in de Krommerijnstreek, maar in deze tuinen en in de omgeving is nog veel ander moois te zien. Struiken als sering, blauwe en gouden regen en meidoorn bloeien nu mooi, net als voorjaarsbloeiers als akeleien en clematis. De blaadjes aan de bomen kleuren nog fris groen. Theetuin Antoniahoeve en Tuin Brassica zijn open voor koffie, thee en wat lekkers erbij. Alles uit eigen keuken, gemaakt met lokale producten. Ook het winkeltje van Brassica is deze dag geopend.